Батков разкри дали е натискан да продаде "Левски", каза и за "Панамагейт"


Батков разкри дали е натискан да продаде "Левски", каза и за "Панамагейт"
Снимка: БГНЕС

986 0

Бившият собственик на "Левски" Тодор Батков коментира как е станало прехвърлянето на акциите на клуба и дали някой му е оказал въздействие за това.

"Никой не ми е оказвал въздействие за продажба на Левски. Истината е, че собствеността на Левски беше преди всичко емоция, гордост, его, но в същото време ежедневен, ежечасен, ежеминутен ангажимент – финансов, емоционален, интелектуален, публичен, ако щеш. И почна да ми идва много. Пакетът, който притежавах, беше 99,8 процента. Аз го разделих на три равни пакета и ги прехвърлих на трима души – Александър Ангелов, Николай Иванов и Иво Тонев. Аз го направих", заяви Батков пред "Нова тв".

Адвокатът говори и по темата с офшорките, след като името му излезе в документите покрай "Панамагейт".

"Говорите за офшор. Да, действително в продължение на няколко години 50% от акциите на професионален футболен клуб Левски принадлежа на кипърска компания, която беше собственост на Майкъл Чорни, и през март 2004 г. той ги прехвърли на мене. След което аз прехвърлих акциите на себе си като физическо лице, когато започнаха упреци, че Левски не може да е офшорен и така нататък".

"Хронологично казано – до март 2004 година аз имах в Левски 10 процента, господин Чорни имаше 90. Тоест и 10 процента бяха на около 100 физически лица фенове. Тоест Чорни имаше 80%. След март 2004 аз поех 90%, 10% бяха на феновете”, обясни Батков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички