Бардон: "Левски" е най-великият клуб, колкото и на ЦСКА да им се искаше да е обратното


Бардон: "Левски" е най-великият клуб, колкото и на ЦСКА да им се искаше да е обратното
Снимка: БГНЕС

1516 0

Седрик Бардон, любимец на феновете на "Левски" и един от малкото чужденци, оставил трайна следа от престоя си, си спомни за времето, което прекара в България.

"Бях в контакт с бившия национал на Алжир Алим бен Мабрук. Той ме повика един ден и ми каза: "Има възможност за теб, интересува се клуб от България. Не знаех много за тази страна, бях чувал само за отбор ЦСКА. Бях част от Льо Авър, който бе във втора дивизия. Така че не бях против да напусна. В края на август сръбски агент ми напомни, че има интерес от страна на Левски. Отидох да видя какво е положението и останах", спомни си сърцатият футболист. 

"Когато пристигнах разбрах, че това е един голям мествен клуб. Най-големият, въпреки твърденията на ЦСКА. "Левски" София, клубът с най-много привърженици, който привлича най-много хора на евромачовете", допълни още Бардон. 

Французинът разказа и впечатленията си от българския футбол от преди близо десетилетие. "Това, което е парадоксално, е, че има пет, може би шест отбора, които са много над останалите. Другите са нещо като спаринг-партньори на големите. Когато пристигнах, Левски имаше интересен състав, имаше чужденци. Направихме изключителен сезон, включващ достигането на четвъртфинал в турнира за Купата на УЕФА. Играехме добър футбол. Но големите мачове за годината бяха 10, а останалите просто рутинни. Ако трябва да правим сравнение с испанското първенство, където Реал и Барса са над останалите -най-добрите български тимове бяха на нивото на тези от средата на таблицата в Примера".

"Дебютът ми бе в дербито - това е мач за луди. А на следващата седмица играх срещу Оксер в евротурнирите. Всичко мина добре, постигнахме добър резултат във франция (сините елиминираха французите след 1:2 като гост и 1:0 на "Герена").

"В клуб, който винаги се цели в първото място, дори и най-малката криза остава неприета, неразбрана от хората. Помня мач срещу Литекс - един от големите съперници, в който загубихме като гост. На път обратно към София ни спряха запалянковци. Принудиха ни да слезем от автобуса и да даваме обяснения. Беше малко нагорещено - трябва да си подготвен, че такова нещо може да се случи".

В момента Бардон работи във фирма за транспорт и логистика. Признава, че често получава покани да присъства на мачове на „Левски“, но е прекалено зает за завръщане на „Георги Аспарухов“.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички