Антон Генов: Левски може да претендира само за неотсъдена дузпа в мача с Черно море


Антон Генов: Левски може да претендира само за неотсъдена дузпа в мача с Черно море
Снимка: БГНЕС

1940 0

Председателят на Асоциацията на българските рефери и съдията с най-много мачове в историята на "А" група - Антон Генов, коментира отвореното писмо на Левски, в което ръководството на клуба поиска оставката на шефа на съдиите Йордан Сталев. В него "сините" изявиха претенции трима наши рефери повече да не свирят на техни мачове.

"Като председател на асоциацията на българските рефери заставам твърдо зад тях и категорично заявявам, че те са хората, които могат да изкарат този шампионат до края, без никакви проблеми. Без съдийски грешки няма да има мачове, но без съдийски грешки не се случват и мачове в Испания, Италия, Германия. Това е част от играта", коментира Генов пред "Канал 3".

ШЕФ В ЛЕВСКИ НАПАДНА СЪДИЙСКИТЕ ОТСЪЖДАНИЯ В МАЧА С ЧЕРНО МОРЕ

"БФС да отговаря за тези неща по декларацията. Не ми прави добро впечатление, че от Левски не искат трима от най-добрите ни съдии да им свирят на мачове. Това са международните ни съдии, ако те не ръководят мачове на Левски, кой ще им свири? Всеки трябва да си погледне в собствения двор. Ако Нашименто не се бе подхлъзнал, беше си вкарал дузпата, щеше ли да има декларация на Левски сега?", добави бившият топрефер.

"Единственото, за което могат да претендират Левски, и то с основание, това е неотсъден наказателен удар за тях за игра с ръка в наказателното поле на футболист на Черно море. Той можеше да бъде отсъден от Ивайло Стоянов. Но никой не им е пречил да победят, нали водеха с 2:1 до 91-ата минута. Никой не е пречил да си вкара дузпата Нашименто, защото той влезе смяна на Костов именно за да изпълнява един от наказателните удари", каза още Антон Генов. Треньорът Славиша Стоянович пое отговорността за загубата. В какво се обвини той - четете тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички