Ангел Станков пред Sportline: При тази слаба "А" група "Левски" е длъжен да е шампион


Ангел Станков пред Sportline: При тази слаба "А" група "Левски" е длъжен да е шампион

1780 0

Вчера треньорът на "Левски" Стойчо Стоев направи противоречиво изказване, което не се посрещна добре от привържениците. Той заяви, че още не знае дали отборът ще се бори за титлата. В навечерието на сериозен мач като този с Берое, а и предвид недотам добрата форма на Лудогорец и отсъствието на ЦСКА от "А" група, думите на Стоев наистина не прозвучаха добре. По този повод, а и не само, Sportline.bg потърси бившия нападател и треньор на "сините" Ангел Славков, за да даде своя коментар.

Г-н Станков, редно ли е според вас треньорът на "Левски" да заяви, че не знае дали ще се бори за титлата?

- Стоев е добър треньор, той вече се доказа, макар и да е млад още. Но в "Левски" и ЦСКА, които изобилстват с проблеми в последните години, да не си оптимист не е хубаво. С думите и поведението си треньорът в тези два клуба трябва да показва, че е лидер, вожд, трябва да търси винаги само победата. Вярно е, че "Левски" допусна някои грешки при него - загуби, равни, за които не казвам, че е виновен Стоев. Просто той не води онзи отбор със стил, с мощна и технична игра, с разнообразие в атака, стабилна защита, добра халфова линия, който отборът имаше преди и който се харесва на хората. И фактът, че едни важни играчи напуснаха и няма кой да ги замени, играе роля.

Как трябва да звучи наставникът на "сините" по принцип?

- Като треньор на "Левски" нямаш право да казваш друго, освен че трябва отборът ти да е шампион. Трябва да си лидер, дори да си реалист, нямаш право да се изказваш така. Просто така публиката не те приема. При тях има само една алтернатива - да си победител, независимо в какъв турнир се състезаваш.

По наше време, ако до 15-ата или 20-ата минута "Левски" не е вкарал гол, се приемаше за трагедия. Съперниците пък ни казваха: "Хубаво, че вкарвате по-рано да се успокоите, иначе цял мач ще ни мачкате".

Каква е реалната цел на "сините" в края на сезона, при този треньор и с този отбор?

- Какво друго би било добро за "Левски", освен двете титли? Няма друга алтернатива за този отбор. Лошото е, че с тази смяна на треньори в последно време отборът не може да изгради стил. За последните 5-6 години клубът смени 15-20 треньори. Всеки от тях носи определен стил и психология и това се отразява. Но сега нивото на българския футбол и на останалите отбори не е това, което бе преди. Берое е може би най-постоянният отбор, но и тяхното ниво спадна. Все пак загубиха важни играчи. При това ниско ниво "Левски" не може да си позволи да не стане шампион. А и да не забравяме, че го няма ЦСКА, което е загуба и за футбола, и за "Левски". Сега срещу който и да играят "сините", не го броят за дразнител, няма го онзи заряд.

Като бивш нападател, кой смятате, че трябва да води атаката на тима - Умар Диаби, или да се даде нов шанс на Атанас Курдов?

- Наско няма качества да бъде отпред на атаката, а да е зад нападателя. Той не е биткаджия, не е мощен, не играе в защита. Не е агресивен - да мачка и да гардира, да отиграва с едно докосване. Самото му забиване отпред не е добро решение. Но той има качества, има техника. Може би ако Диаби е отпред, а Наско зад него, ще постигнат успехи.

Лошото е, че нямат плеймейкър, такъв липсва и на националния отбор.

Конкретно от мача с Берое какво очаквате? Ще бъде ли решителен и за двата тима изходът от двубоя?

- Стойчо Стоев е интелигентен човек и това, което е казал преди мача, не е най-доброто, излязло от неговата уста. Това не е Лудогорец, Перник или Локо (Сф). Това не е мач на всяка цена. Трябва да излезеш със спокойствие пред тази публика.

Проблем за "Левски" е, че доста от новите футболисти дойдоха неподготвени. Новият казват, че се е готвил самостоятелно. Глупости, самостоятелно можем да се готвим ние с вас, а тези играчи трябва да влязат в колектива. Какъв стил и ритъм на игра да имаме? Стил имаш, когато само един от десет мача ти е посредствен. Трябва тези футболисти да са играли повече мачове заедно. Оттам идва друго - ако тръгнеш добре, ще привличаш и повече публика на стадиона.

Отсъствието на Гаджев също се отрази, сега се надявам идването им с Миланов да повлияе на представянето.

Публиката на "Левски" е такава - гледа от едно положение да паднат два гола, а не един от пет положения. Това чакат феновете, както и някой ювелирен финт. Но за това се иска време, а на "Герена" няма кой да ти го даде.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички