Алвеша от "Герена": Ръководството ни каза неведнъж, че Стоев е треньорът


Алвеша от "Герена": Ръководството ни каза неведнъж, че Стоев е треньорът

1202 0

Александър Александров, известен като Алвеша, записа поредния си силен мач за Левски. Десният бек затвори зоната си за успеха с 3:0 срещу Ботев, а се включваше и много добре в атака. От ръководството на Левски влязоха в съблекалнята след победата, а Сашо разкри пред "7 дни спорт" какво са им казали.

Бранителят обясни, че играчите стоят твърдо зад треньора Стойчо Стоев и искат той да ги води и следващия сезон.

Сашо, честита победа, какъв е коментарът ви за мача с Ботев?

- Победихме убедително. Получи се добър като игра, а и за гледане двубой. Ботев не се затвори, а се опита да играе офанзивно. Пробвахме да се противопоставим на съперника, но не се получи. Добра победа за Левски.

Донякъде дори изненадахте с резултата, тъй като не си спомняме откога Левски не е печелил с 3:0.

- Може и така да се каже, да. Имахме нужда от една такава убедителна победа за самочувствие. Дано да продължим възходящата линия, а не да разочароваме още в следващия мач.

По-различно ли видяхте мача отвътре?

- Не беше лесен мач. Всички в Левски се раздадохме докрай и затова изглеждаше, че доминираме. Имаше добри комбинации, както и здрави сблъсъци. Ботев е добър отбор, нека не го подценяваме след това 3:0. Много често чуваме да говорят, че Левски е играл силно в подготовката. Забележете, че титулярите срещу Ботев са предимно тези, които бяха в състава на лагера. С 1-2 пропуска като Бедоя, който бе наказан.

Виждате ли повече настроение в играта на Левски?

- Има, да, след победата над Ботев, а и преди това с Берое. Надявам се и хората по трибуните да виждат настроение в играта ни. Стараем се всеки един двубой да играем на ниво, но някога просто не ни се получава.

Левски ли беше толкова силен, или пък Ботев - много слаб?

- Ние играхме силно. Има една приказка, че играеш толкова, колкото ти позволи противникът. Ние направихме така, че да стигнем до три гола, а Ботев до нито един.

На трибуните се коментираше, че за първи път от доста време насам Левски игра като отбор. Вашето мнение?

- Това ще кажат после анализаторите. Играхме добре наистина - компактно, и си помагахме всички.

Защо обаче в предните мачове не се получаваше играта на Левски?

- Тъпо е да се оправдавам, но много основни футболисти бяха контузени, а и наказани. Това попречи на отбора да покаже целия си потенциал. Освен това имаше напрежение при битката за първото място. След като ни взеха точките, направихме няколко грешки. Може би е имало и процент демотивация, защото, както бяхме първи, и ни пратиха назад. Трябваше ни малко време, за да се свестим, както се казва.

Но пък това не е оправдание за равния с Монтана.

- Точно в мача с Монтана мисля, че не играхме чак толкова зле. Липсваше един гол, с който да отворим съперника. Като не вкараш обаче, и идва напрежението.

Предстои мач с Лудогорец, има ли какво да им доказвате?

- Надявам се да се получи празник на стадиона, тъй като ще отвори и новият сектор. Настроение трябва да има както на трибуните, така и долу, на терена. Сигурен съм, че ще има много публика. Длъжни сме да зарадваме феновете ни и да излезем победители.

Има ли настроение в съблекалнята след двете победи?

- По принцип в съблекалнята на Левски никога не е имало проблем. Ние сме доста добър колектив и си помагаме. Смело мога да кажа, че колективът е над всичко. Сега, разбира се, още повече ще се вдигне настроението след двата успеха. Но пък го има и друго - не трябва прекалено много да си вирваме носовете.

Какво ви казаха треньора и ръководството след победата над Ботев?

- Поздравиха ни и ни казаха, че заслужаваме тази победа и да се усмихнем. Важно беше не само да победим, а и да играем силно. Срещу Берое спечелихме трите точки, но не беше добра продукцията. Срещу Ботев и двете ни се получиха. Трябва всички да сме доволни от този успех.

Защо в Левски се говори само за напрежение и не е ли нормално да го има?

- Напълно нормално е да има напрежение в Левски. Това е клуб, който всеки ден се гледа от хиляди хора. Всеки говори и се интересува какво се случва на „Герена“. Левски е голям отбор и играчите в него трябва да свикнат с напрежението. Ние, футболистите, трябва да го приемем като нещо, което ни бута напред и ни кара да сме по-амбицирани.

В последно време тема №1 в Левски е смяната на Стойчо Стоев. Влияе ли ви това на вас, играчите?

- В съблекалнята рядко коментираме разни статии. Виждаме какво се пише и кои се спрягат за треньори на Левски. От ръководството обаче влизаха няколко пъти при нас, за да ни кажат, че Стоев е треньорът. Ние вярваме на Георги Иванов и другите. С играта си срещу Ботев показахме, че стоим зад Стойчо Стоев. Той е добър треньор и вече свикнахме с неговите изисквания. Надявам се до края на сезона да покажем още по-добри игри и да го зарадваме. Ние стоим плътно зад треньора и искаме той да остане и през следващия сезон.

Задоволява ли ви второто място в класирането?

- Не, определено. Искахме да се борим за първото място, но с отнетите точки ни дръпнаха ръчната. За жалост, Лудогорец е с доста точки пред нас и не може да ги настигнем. Поне ние пък да дръпнем пред другите за второто място и да покажем, че сме един от най-добрите отбори. Нека да не забравяме в началото на сезона как изглеждаше Левски и колко футболисти имаше. Отборът израсна и постигнахме добри неща.

Утвърдихте се в титулярния състав на Левски, това дава ли ви увереност?

- В Левски няма сигурни титуляри и трябва всеки мач да играеш на високо ниво. Никой не лежи на стари лаври. Играеш силно, забравяш двубоя и мислиш за следващия. Трябва всяка седмица да показваш, че имаш място на терена.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички