А автентичния Левски припознаха ли го с такъв брой фенове?


А автентичния Левски припознаха ли го с такъв брой фенове?

2944 0

Феновете на Левски напълниха стадион "Георги Аспарухов" и създадоха прекрасна атмосфера за мача с Марибор от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Точно това е смисълът на футбола и един мач пред пълен стадион автоматично става по-интересен, дори да не блести с особени достойнства, щом е пред десетки хиляди фенове (не че мачът с Марибор беше безинтересен).

ЦСКА ЗАРАДВА ХИЛЯДИТЕ НА "АРМИЯТА" ПОБЕДЕН СТАРТ В НОВОТО ПЪРВЕНСТВО

Левски обаче отпадна и на следващото домакинство с Монтана - вече от 1-ия кръг на новата Първа лига - на стадиона имаше 2 хиляди души преко сили. Да, пак чувахме скандиранията на публиката в подкрепа на отбора (измежду псувни към ЦСКА и Христо Стоичков), но не беше същото.

Преди началото на първенството стана всеобщ проблем броят на публиката на ЦСКА при официалното представяне на отбора срещу Удинезе. Логиката беше - ако има много хора, значи феновете са припознали този ЦСКА на Гриша Ганчев за "автентичен".

Дори медиите, които откровено са против Гриша Ганчев и неговия проект за ЦСКА, информираха за 7 хиляди души на "Българска армия", а данните от клуба бяха за 10 500.

В България нямаме навика да обявяваме официално броят на зрителите, както е в Англия, например, където около 70-ата минута излизат данните от преброяването на продадените билети (и на използваните карти). А дори и да го правим (както стана на ЦСКА - Удинезе), се появява съмнение в честността.

Горе-долу същата бе ситуацията и при първия официален мач на ЦСКА срещу Славия от дебютния кръг на първенството - отново данните варираха от 8 до 11-12 хиляди.

Е, по тази безумна логика, припознаха ли феновете този Левски за "автентичен", щом са били само две хиляди на стадиона? И какво означава всъщност да си автентичен?!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички