50% успеваемост за Левски в предишните 10 гостувания на старта


50% успеваемост за Левски в предишните 10 гостувания на старта
Снимка: Официален сайт на Левски

3110 0

Левски започна успешно в Лига Европа с победа като гост с 2:0 на словашкия Ружомберок. В понеделник "сините" ще опитат да зарадват привържениците си с победа и на старта в българското първенство, където гостуват на Дунав в Русе.

Статистиката е на страната на столичани, като последната им загуба от този съперник е на 18 ноември 1990 година с 0:1, при това пак като гост. От 2000 година насам Левски за 11-и път ще започне шампионата с визита в друг град. В последните 4 такива случая стартът стартът за 26-кратните шампиони бе в Пловдив -3 пъти срещу Ботев и веднъж срещу Локомотив. През миналия сезон сините стигнаха до трите точки с гол в добавеното време на двубоя, който бе дело на Илия Димитров. Година по-рано обаче не успя да се справи с Локомотив Пловдив, а през 2016 година завършиха 1:1 "канарчетата". През 2013 година, тогава на стадион "Христо Ботев", пловдивският тим успя да обръне "сините" и стартира с успех.

От 2000 до 2005 година сините 4 пъти тръгваха в първенството с гостуване. В тях тимът само веднъж стъпи накриво -0:0 срещу Черно море във Варна. В останалите случаи победи Берое с 2:0, Черноморец в Бургас с 2:1 и Локомотив в Пловдив с 4:2. Срещу Вихрен са стартирали два пъти - веднъж със загуба и веднъж с победа. В 10 мача тимът има 5 победи - 50% успеваемост. Равенствата са три, а пораженията 2.

А каква група определи Петър Хубчев за двубоя с Дунав, който е утре от 20:30 часа - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички