5 причини "Левски" да е на върха


5 причини "Левски" да е на върха

2416 0

"Левски" се откъсна на върха в "А" група с 4 точки преднина пред Литекс след 1:0 над Локо (Пд). "Сините" са вече с осем мача без загуба и гледат все по-уверено към шампионската титла.

Вестник "Всеки ден" извади пет причини за устрема на "сините" към титлата, която дълго време не е акостирала на "Герена".

НЕ СЕ ГОВОРИ ЗА ПАРИ

В съблекалнята на "Левски" вече се говори само за футбол. Стабилизирането на финансите в клуба поуспокои отбора, което доста спомага за работата на треньорския щаб. Заплатите се дават навреме, вече падат премии за възловите мачове. Никой не мисли да бяга от "Герена", както направи голямата звезда от миналия сезон Антонио Аниете.

От началото на сезона никой не се е чуло, нито видяло да мрънка за пари - всеки гледа играта и се бори за титулярно място, а това вдига нивото на отбора.

СТРАТЕГЪТ СТОЙЧО СТОЕВ

Възловата роля за това "Левски" да бие, без да блести с игра, има Стойчо Стоев. Въпреки проблемите, които имаше в началото на сезона със селекцията, треньорът даде приличен вид на отбора с всичките му слабости.

"Левски" държи мачовете си под контрол и независимо от проблемите в атака успява да побеждава най-вече със сърцатата си игра до последния съдийски сигнал. Това се видя и в последния мач с Локо, когато нещата отиваха на нулево равенство, към края Бедоя вкара победен гол.

ЖЕЛЯЗНА ЗАЩИТА

На "Герена" обикновено са силни в атака, но издишат отзад. Този сезон нещата неочаквано се обърнаха наопаки. "Сините" са ялови отпред, но имат желязна защита.

В момента "Левски" има най-малко допуснати голове в първенството заедно с Берое - 8. Софиянци наредиха три поредни победи на нула, а по-рано имаха серия от четири без допуснат гол. Карнер и Белаид си паснаха като двойка в центъра на защитата, а отдясно Живко Миланов е може би най-добрият футболист в състава на Стоев.

КОНКУРЕНТИТЕ ЗАЛИТАТ

ФДаворитът за титлата преди началото на сезона Лудогорец се срина тази есен. След доста слаби резултати във всички турнири отборът смени трима треньори и сега при завръщането на Георги Дерменджиев отново допусна гаф - 0:0 с последния Пирин.

Литекс също играе на приливи и отливи при Лауренциу Регенкампф. Берое пък, който след последния кръг се намърда в топ 3, често е доказвал, че може да бие всеки в първенството, но може и да загуби от всеки.

ГУГУТКИТЕ СЕ КРОТНАХА

Хулиганите, пишещи се за големи левскари, спряха с идотщините на "Герена". Онези с качулките, които съблякоха Ивайло Петев, онези с маските, които издигаха расистки знамена по трибуните, онези в сянка, които решаваха какво да се случва в клуба - вече не се чуват, не се виждат. Вече няма декларации за щяло и нещяло, няма ги огромните глоби от по 30 бона или редовните наказания за мач без публика от миналата година.

Левскарите в момента са на стадиона, за да правят това, което трябва - да подкрепят футболистите в битката на терена.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички