121 500 лв. потекоха към БФС вместо в касата на "Левски"


121 500 лв. потекоха към БФС вместо в касата на "Левски"
Снимка: Иван Йочев

1860 0

Поредна тежка глоба се стовари върху "Левски" заради невъздържаното поведение на част от феновете им. Дисциплинарната комисия към БФС санкционира клуба с 37 500 лв. заради расистки скандирания от сектор "Б" към тъмнокожите футболисти на Литекс в дербито между двата тима (2:2). "Сините" не се разминаха и с дежурните 2000 лв. за използване на пиротехника. Така общата сума само за миналия кръг достигна 39 500 лв.

През миналата пролет 26-кратните шампиони отново отнесоха 37 500 лв. след мач с Литекс, само че в Ловеч. Тогава хулигани в агитката честитиха рождения ден на Адолф Хитлер (20 април) и издигнаха фашистки символи. След мача с Лудогорец (3:2) този сезон пък клубът бе одрусан с 19 000 лв. заради плакат "Кажи "да" на расизма", издигнат в сектор "Б".

Сметките показват, че само от началото на сезона "Левски" е глобен общо със 121 500 лв. - абсолютен рекорд сред отборите в "А" група. Причини за глобите са най-често нерегламентираното използване на пиротехника, хвърлени предмети, които не рядко уцелват служебни лица. По-сериозните санкции обаче са за расизъм, както и за третото в рамките на сезона лишаване от домакинство.

Тези пари не излизат директно от касата, но се удържат при траншовете от телевизионните права. Освен това "сините" 4 пъти домакинстваха пред празни трибуни, което ги лиши от приходи от билети в приблизителен размер 160 000 лв.

В касата на клуба бръкнаха и погромите по чуждите стадиони, като от началото на сезона "Левски" на три пъти трябваше да поправя нанесените от феновете им поражения. Потърпевши бяха стадионите в Ловеч, Дупница и Коматево.

Финансовият директор Константин Баждеков многократно призова привържениците към сдържано поведение на трибуните. За клуба е важен всеки лев - футболисти и служители чакат заплатите си с месеци, а професионалният лиценз е под въпрос заради дългове от над 1 милион лева.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички