10 души от Левски измъкнаха равенство от Лудогорец, "сините" прекратиха негативна серия


10 души от Левски измъкнаха равенство от Лудогорец, "сините" прекратиха негативна серия
Снимка: Официален сайт на Левски

4368 0

Лудогорец и Левски завършиха без голове дербито на върха - 0:0 в 28-ия кръг на Първа професионална лига.

Първото полувреме бе игрово по-добро за "сините", а след почивката доминираха лудогорци, които в последните 12 минути бяха и с човек повече на терена, заради червения картон на Мехди Бурабия.

Разградчани имат 68 точки след този мач и изпреварват с 13 "сините", които са втори след 28 кръга. За последно "сините" си тръгнаха от Разград със същия резултат през 2015 година в мач за Купата. След това разградчани имаха само победи в актива си като домакин.

В началните минути битката бе повече в средата на терена без опасни положения. В 6' Лудогорец атакува, след което се стигна до разбъркване в наказателното поле, но не се намери кой да нанесе удар.

Левски опита постепенно да погледне към вратата на домакините. В 21' "сините" получиха нелоша възможност, която обаче пропиляха. Левски полуич правото да изпълни фаул чрез Аниете, който центрира остро, но Прохазка прати топката в аут.

В 25' дойде и първата спорна ситуация в срещата. Анисе и Адениджи имаха сблъсък, но Ивайло Стоянов не уважи претенциите за дузпа. Веднага след това пък Димитър Пиргов влезе грубо отзад в краката на съперник, но защитникът не получи жълт картон, който щеше да му е втори.

Столичани продължиха да упражняват преса още от наказателното поле на домакините. В 32' Адениджи премина няколко метра и отправи хубав изстрел, но топката мина покрай дясната греда.

Отборът на Митов стигна пръв до най-чистото голово положение в срещата. Адениджи получи на ъгъла на пеналта, направи финт и шутира с левия крак, топката рикошира и прехвърли Дос Сантос, но вратарят успя да избие навреме с невероятна намеса.

В началото на второто полувреме Ивайло Найденов замени капитана Веселин Минев и така юношите на "сините" на терена вече са трима.

Иначе разградчани започнаха по активно втората част, търсейки попадение. В 49' Марселиньо шутира от границата на пеналта, но Бурабия блокира. Топката отиде в Кампаняро, който шутира много опасно към сглобката, но топката профучава извън целта. В 58' Кафу падан в накзателното поле, като сам се сблъска в гърба на Сашо Александров.

В 78' оставилият до този момент чудесни впечталения Бурабия направи изключителна глуспост. Той вдигна опасно високо крака си и получи втори жълт картон. В 84' Клаудиу Кешеру бе изведен от Кишада, но Прохазка успя да попречи на румънеца.

Преди мача

Oтборът на Георги Дерменджиев загуби изнендващо в миналия кръг от Дунав, докато Левски записа убедителна победа с 5:0 над Локомотив (Пловдив). При победа Лудогорец ще увеличи преднината си на 16 точки пред "сините". 

Наставникът на разградчани няма да може да ползва редица от водещите си фигури заради травми. Сред тях са Владислав Стоянов, Светослав Дяков, Натанаел и Витиня. Под въпрос до последно ще бъдат Абел Анисе и Жуниор Кишада, но последният може и да се появи на терена в Разград. Добрата новина за него е, че в игра се завръща Джонатан Кафу, който беше наказан в предишната среща.

При Николай Митов, който за първи път ще води тима в Разград, положението също не е много добро. яма да може да разчита със сигурност на контузения Давид Яблонски, както още на Георги Костадинов и Джереми де Ноойер. В групата на "сините" има шестима юноши - Николай Кръстев, Божидар Краев, Алекс Боримиров, Станислав Иванов, Петър Иванов и Ивайло Найденов.

Съставите:

Лудогорец: Ренан; Сисиньо, Моци, Паломино, Кампаняро, Анисе, Саша; Кафу, Марселиньо, Вандерсон; Кешерю

Левски: Кръстев; С. Александров, Лукин, Пиргов, В. Минев; Прохазка, Бурабия; Нар, Краев, Бабатунде; Аниете

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички