Късен гол спаси ЦСКА от срамен провал в Бистрица при рестарта на Първа лига


Късен гол спаси ЦСКА от срамен провал в Бистрица при рестарта на Първа лига
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

6434 0

Отборът на ЦСКА постигна много трудна победа с 0:1 като гост на Витоша (Бистрица) в мач от 25-тия кръг на Първа лига. След много усилия "червените" спечелиха мача в 85-ата минута чрез появилия се като резерва Евандро, който се възползва от прекрасно центриране на Греъм Кери.

Играта на ЦСКА не вървеше, като в последната третина от игрището на стадиона в Бистрица армейците срещаха проблеми срещу компактната защита на домакините и отличната игра на вратаря Николай Кръстев. В средата на първото полувреме голмайсторът на "червените" Али Соу пропусна дузпа по лековат начин, а слабата му игра продължи и в следващите минути.

С по-добра игра се отличиха Стефано Белтраме и Греъм Кери, откъдето идваха повечето креативни действия за ЦСКА в атака. През второто полувреме ЦСКА продължи да натиска съперника си, но без резултат. Така се стигна до 85-ата минута, когато Евандро, който изнедадващо бе оставен резерва в мача, успя да вкара с глава. До края на мача друга резерва - Енрике, уцели напречния стълб.

Така ЦСКА изпревари Левски в подреждането и се залепи плътно до втория Локомотив Пловдив с актив от 49 точки. Витоша (Бистрица) пък официално изпада от Първа лига, след като загуби и математически шансове за оцеляване. Тимът има едва 6 пункта за 25 мача, като е постигнал само една победа.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първите десетина минути протекоха при спокойна игра. В 12-ата минута Едвин Джеси опита да пробие по левия фланг, нахлувайки в наказателното поле. Пред тялото му застана футболист на Витоша, а Джеси падна на земята. "Червените" претендираха за дузпа, но съдията не удовлетвори желанието им.

Три минути по-късно Иван Турицов опита удар от около двайсетина метра, но вратарят на Витоша Николай Кръстев успя да спаси. В 20-ата минута дойде и първото отлично положение за гол в мача. Стефано Белтраме овладя избита топка на границата на наказателното поле, елимира съперник с великолепна техника и нанесе красив удар от въздуха, но със сетни усилия Кръстев успя да избие в корнер.

В 24-ата минута Мазику нахлу в наказателното поле, а Динев посегна да го спре с ръка. Макар и контактът да бе минимален, главният арбитър този път отсъди дузпа. Зад топката застана голмайсторът на "червените" Али Соу, който обаче стреля в обсега на вратаря Кръстев, който успя да спаси.

В 41-вата минута Белтраме успя да пробие през центъра на терена и да достигне до ръба на наказателното поле, откъдето стреля към вратата на Витоша, но ударът му премина встрани от лявата греда на Кръстев. В продължението на първата част Греъм Кери изпълни опасно пряк свободен удар от непосредствена близост, плъзгайки топката под стената, но сантиметри го разделиха от желания резултат.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 51-вата минута нападателят на ЦСКА Али Соу записа още един сериозен пропуск на името си. Голмайсторът на "червените" комбинира с Малинов, който го изведе на чиста позиция за стрелба на няколко метра от вратата. Ударът на Соу обаче се оказа в обсега на вратаря Кръстев, който успя да избие с крак.

Слабото представяне на Али Соу закономерно доведе до неговата смяна. В 55-ата минута Милош Крушчич го замени с Ахмед Ахмедов. Седем минути по-късно пък Едвин Джеси отстъпи мястото си на Енрике. Двете резерви заредиха ЦСКА със свежи сили и в 65-ата минута отправиха два опасни удара към вратата на Витоша, но единият бе уловен от Кръстев, а другият излезе в аут.

В следващите минути ЦСКА продължи да търси победния гол, но без успех. Едва в 85-ата минута ЦСКА успя да преодолее вратаря Николай Кръстев чрез осмия си точен удар в мача. Греъм Кери получи подаване на левия фланг, откъдето центрира към далечната греда. Влезлият като резерва Евандро връхлетя към топката и я заби в мрежата от непосредствена близост - 0:1.

Витоша бе принуден да тръгне в предни позиции, което отвори повече пространства за ЦСКА в атака. В продължението на мача Юрич изведе Енрике на чиста позиция за гол, но бразилецът уцели напречния стълб.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Армейците" ще търсят 3-те точки, чрез които да изпреварят големия съперник Левски, който вчера допусна минимална загуба с 0:1 от шампиона Лудогорец. А опонентът е повече от подходящ - последният в класирането Витоша.

През паузата заради карантината ЦСКА се раздели с 4-ма футболисти - Раул Албентоса, Върнан Анита, Вив Соломон-Отабор и Денис Давидов, като първият от тях бе твърд титуляр (Анита също, но от доста по-малко време). Отабор често получаваше шансове, но не оправдаваше доверието, докато руснакът сякаш така и не получи достатъчно възможности за изяви.

Треньорът Милош Крушчич на няколко пъти заяви, че в отбора се подготвят само и единствено за предстоящия двубой, както и че вариант за подценяване не съществува. Всички около клуба се обединиха около мнението, че Купата на България ще е основна цел, но това не омаловажава гонитбата за 2-рото място.

Витоша, от своя страна, е на дъното в класирането със само 6 точки, дошли чрез 1 победа и 3 равенства. Опасността от изпадане в по-долна дивизия изглежда твърде заплашителна, тъй като предпоследният Дунав е с цели 12 точки пред "бистришките тигри". Престижна победа срещу ЦСКА обаче винаги звучи изкушаващо за всеки един отбор.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Витоша: Кръстев, Зюмбулев, Бонев, Димитров, Амзин, Садула, Динев, Гъргоров, Дяков, Кабов, Иванов

ЦСКА: Бусато, Турицов, Антов, Занев, Мазику, Пинто, Малинов, Кери, Белтраме, Джеси, Соу

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички