ЦСКА и Локомотив (Пловдив) не се победиха и направиха услуга на Лудогорец


ЦСКА и Локомотив (Пловдив) не се победиха и направиха услуга на Лудогорец
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

3404 0

ЦСКА и Локомотив (Пловдив) не се победиха в дербито на кръга от родната Първа лига. Двата отбора играха твърде предпазливо и така и не успяха да стигнат до попадение, като освен това, нарушенията в двубоя, които бяха над 50, накъсваха твърде много ритъма. Този резултат е най-добър за Лудогорец, който може да увеличи преднината си пред основните преследвачи. При победа "орлите" ще съберат 48 точки, докато "червените" и "смърфовете" остават със съответно 40 и 39 пункта.

Това бе и първият двубой на Бруно Акрапович срещу бившия му тим, който сега е ръководен от предишния му помощник Александър Тунчев. Първият дуел между двамата наставници обаче остана без победител. И двамата не стигат до 3-те точки във втори пореден мач в Първа лига, след като в предишния кръг "армейците" загубиха от Лудогорец, докато "смърфовете" завършиха наравно с Етър.

ЦСКА бе по-активният отбор в срещата и създаде повече на брой положения, но никое от тях не бе толкова чисто, колкото единственото, което се откри пред Локомотив. При него капитанът Димитър Илиев осъществи удар, който се отби в страничния стълб до Густаво Бусато. 

СЪСТАВИ

ЦСКА: 1. Густаво Бусато, 2. Юрген Матей, 4. Мено Кох, 10. Георги Йомов, 11. Петър Занев – к, 15. Тибо Вион, 17. Бисмарк Чарлс, 18. Брадли Мазику, 20. Тиаго Родригес, 21. Амос Юга, 30. Жорди Кайседо

Локомотив (Пловдив): 1. Илко Пиргов, 61. Диниш Алмейда, 5. Дейвид Малембана, 4. Кристиан Гомис, 34. Петър Витанов, 39. Парвиз Умарбаев,9. Бирсент Карагарен, 7. Момчил Цветанов, 14. Димитър Илиев, 6. Кристиан Илич, 10. Георги Минчев

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 52-рата минута се стигна до много любопитна ситуация. Пиргов бе сигурен, че движеща се по аутлинията топка ще излезе, но тя се отби във външата част на гредата му, а Кайседо бе близо до това да я вземе, но в крайна сметка стражът се хвърли върху нея и поправи грешката си.

В 66-ата минута гостите бяха близо до това да поведат в резултата с първата си по-опасна ситуация в мача. Минчев преодоля на тъчлинията Занев и Матей, след което подаде към Димитър Илиев. Капитанът опита да овладее топката, но вместо това се получи изстрел, който преодоля Бусато и се отби в страничния стълб до него.

В 70-ата минута ЦСКА отговори подобаващо. Появилият се като резерва Енрике Рафаел показа отлична техника на фланга, след което центрира към Амос Юга, който с глава отклони към Кайседо. Последният стреля без да се бавя, но ударът му мина над напречната греда.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

През първите 20 минути от срещата "червените" бяха по-активният отбор, но до опасни положение така и не се стигна. Преобладаваха физическите сблъсъци между двата тима и играта често бе спирана, накъсвайки ритъма.

До края на полувремето ситуацията на терена не се промени. Локомотив така и не създаде каквато и да е работа за Густаво Бусато, докато ЦСКА не успя да преодолее напълно противниковата отбрана и да си създаде чисто голово положение, с което да материализира превъзходството си.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

През седмицата "червените" отстраниха Черно море в мач от турнира за Купата на България. Срещата завърши 3:1, а на 1/4 финалната фаза ЦСКА ще бъде домакин на Ботев Враца. В Първа лига тимът на Бруно Акрапович заема втората позиция в класирането. В последния кръг от първенството отборът загуби като гост с 1:0 от Лудогорец и вече се намира на 6 точки от футболния хегемон на България за последното десетилетие.

Локомотив Пловдив пък също продължи напред към 1/4 финалната фаза за Купата на България след измъчен успех над третодивизионния Беладсица Петрич. Момчетата на Александър Тунчев допуснаха първи гол, но в края на мача успяха да обърнат резултата в своя полза и ще продължат защитата си на трофея. В Първа лига, след победата над Лугорорец, пловдивчани допуснаха изненадващо равенство срещу Етър у дома си и по този начин сдадоха второто място. Локомотив е на трета позиция с точка по-малко от днешния си съперник ЦСКА.

От състава на "червените" поради контузии в последните мачове отстъстваха Пеняранда и Жеферсон, като не е ясно дали ще успеят да се възстановят напълно за днешния мач. За "черно-белите" се завръщат ключовите за тима футболисти Диниш Алмейда и Парвиз Умарбаев, докато вратарят Мартин Луков и Лукаш Масоеро са трайно контузени.

От началото на календарната година ЦСКА записа 3 победи и 1 загуба в официалните си мачове. Локомотив Пловдив пък натрупа 2 победи и 2 равенства в своите 4 срещи.

През цялата 2020г. двата тима играха един срещу друг четири пъти. За Купата на България Локомотив победи именно ЦСКА на финала и завоюва втори пореден трофей в турнира. За първенство двата тима си размениха по една победа, записвайки и едно равенство по между си.

Интересно е да се отбележи, че "смърфовете" нямат победа като гости на "Българска армия" от 29 октомври 2016г. когато гол на Дани Кики донесе трите точки на отбора. На фона на ниската резултатност в последните срещи между двата тима, любопитно е да се отбележи най-резултатният мач между тях - 8:2 за ЦСКА през сезон 1983/84.

Днес за първи път Бруно Акрапович ще се изправи срещу бившия си клуб, като наставникът на "червените" вече съобщи, че не таи лоши чувства към предишния си отбор. Александър Тунчев пък заяви, че очаква от своите играчи да бъдат агресивни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички