ЦСКА започна с победа над Локомотив Пловдив на "Българска армия"


ЦСКА започна с победа над Локомотив Пловдив на "Българска армия"
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

7857 0

Отборът на ЦСКА започна с победа новия сезон в Първа лига. Играчите на Нестор Ел Маестро спечелиха на "Българска армия" с 2:0 срещу тима на Локомотив Пловдив. 

През първата част "червените" имаха по-добрите възможности, но така и не намериха пътя към вратата на гостите. В края на частта Павис Умарбаев отправи удар към вратата на Черниаускас, но топката премина в страни от целта.

През втората част Жоржиньо на два пъти не успя да отправи удари към вратата на Милина преди Мауридес да открие головата си сметка за домакините. 10' по-късно и Жоржиньо най-накрая намери пътя към вратата, за да оформи крайния резултат.

Първата добра възможност бе за ЦСКА в 13', като при центриране от ляво Милина не се намеси добре, но ударът на Жоржиньо премина високо над вратата.

В 24' отново Жоржиньо пропусна пред вратата на съперника. Отново Милина сгреши, като опита да показва техника в близост до вратата си и загуби. Жоржиньо обаче не можа да се възползва и атаката на ЦСКА бе спряна.

5' преди края на първата част Павис Умарбаев напредна добре в средата на терена и стреля опасно с левия крак, като Черниаускас нямаше шанс да докосне топката, която обаче профуча на сантиметри от страничната греда.

По-силната игра на ЦСКА продължи и през втората част. В рамките на първите пет минути само Жоржиньо направи нови два пропуска. Все пак пресата на "червените" даде резултат и Мауридес, който бе привлечен за заместник на Каранга, се възползва от центриране на Джеси и с мощен удар с глава по диагонала изведе напред тима си.

След малко повече от час на "Българска армия", момчетата на Нестор Ел Маестров вкараха втори гол. Тиаго напредна в наказателното поле и пусна успореден пас, като Жоржиньо бе изпуснат от защитата на Локомотив и връхлетя върху топката - 2:0.

Състави:

ЦСКА: Черниаускас, Жеферсон, Чорбаджийски, Бодуров, Пинто, Жоржиньо, Мауридеш, Малинов, Бикел, Родригес, Секулич

Локомотив: Милина, Езе, Везалов, Джалилов, Буна, Банович, Ангелов, Умарбаев, Карагерен, Торета, Михалевич

Преди мача

Отборите на ЦСКА и Локомотив Пловдив започват днес участието си в новия сезон на Първа лига. Очаква се и през този сезон "червените" да се конкурират с Левски и Лудогорец за титлата в България. Вчера "сини" и "зелени" започнаха с трудни победи, като Левски се  наложи с гол в края над другия пловдивски тим Ботев, а Лудогорец трудно би Етър у дома.

Играчите на Несто Ел Маестро имаха мач и през седмицата, когато трудно спечелиха в първия кръг на Лига Европа срещу Рига, като в срещата се играха продължения и дузпи.

"Смърфовете" привлякоха почти цял състав нови, а треньорът Бруно Акрапович изпробва много различни варианти в контролите. За капак на "Лаута" имат документални проблеми с 4-ма от новите, както и двама наказани футболисти от миналия сезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички