ЦСКА и Левски стигнаха само до 2 греди в дербито и сякаш обрекоха шансовете си за титла


ЦСКА и Левски стигнаха само до 2 греди в дербито и сякаш обрекоха шансовете си за титла
Снимка: БГНЕС

11555 0

ЦСКА и Левски не успяха да си отбележат гол и завършиха наравно 0:0 в дербито на 30-и кръг на Първа лига. Двубоят предложи много битка, като и двата тима нацелиха гредата по веднъж. Символичните домакини може би заслужаваха малко повече победата в днешния двубой, но съперникът се бори и запази вратата си неприкосновена. "Сините" направиха по-силно второ полувреме и на свой ред имаха няколко положения.

Така "червените" събраха 65 точки и изостават с 2 от Лудогорец, който по-късно днес играе срещу Ботев (Пловдив). При победа на разградчани разликата между тях и втория ще стане 5 точки. Левски е трети с 59 пункта.

В 90+2 Паулиньо проби отляво в наказателното поле и върна към Мариани на дъгата. Швейцарецът стреля към долния десен ъгъл, но Черниаускас плонжира и улови.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

ЦСКА е по-настойчивият тим в първите минути на мача. В 8' дойде първата сериозна ситуация пред вратата на Михайлов - Малинов стреля от пряк свободен удар и нацели дясната греда на национала на "сините". Неприятности за гостите - в 13' капитанът Живко Миланов си заработи първия в мача жълт картон. В 19' Левски пропиля възможност заради лошо центриране от корнер. 

Около 20' два поредни корнера поизправиха на нокти играчите в синьо, но при първия Рейш скочи доста високо и неутрализира Бодуров, чистейки топката. В 22' Станислав Костов нахлуваше опасно отдясно, но Бодуров му отне топката и спря опасността. В 26' след контраатака Хали Тиам стреля от дистанция, но неточно. В последните минути инициативата е преимуществено у Левски.

В 28' Пинто намери с дълъг пас Али Соу зад "синята" защита, но тогава Михайлов напусна наказателното си поле, за да се намеси и изчисти с глава. В 32' ЦСКА пропиля чудесна възможност, след като след центриране отдясно на Турицов Рубен Пинто не насочи правилно с глава и топката мина на сантиметри от вратата. Малко след това в близост до наказателното поле Рейш събори противников играч, но португалецът бе успял да играе за топката и реферът не видя нищо нередно в ситуацията. 

В 38' Жоржиньо надбяга Нганиони и излезе сам срещу Михайлов. Вратарят излезе и скъси ъгъла, а изстрелът на Жоржиньо излезе доста неточен. Минута по-късно Али Соу имаше възможност да открие резултата след двойно подаване в наказателното поле. Той стреля от движение, но Живко Миланов с шпагат го блокира и изби в корнер. "Червените претендираха за дузпа, тъй като според тях Миланов не игра изобщо с топката. 11-метров наказателен удар обаче не бе отсъден.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Чудесна атака на Левски в 49' завърши с топка в аут. Секунди след това Левски изпусна най-добрата си възможност в мача дотук. Станислав Костов преодоля "червената" защита и стреля силно от около 22 метра. Топката обаче се удари в лявата греда и, въпреки че залитна да премине голлинията, това не се случи. Малко след това над терена се спусна димна завеса, дошла откъм сектора с фенове на ЦСКА. 

56' Чудесен шанс за ЦСКА, пресечен от Николай Михайлов. Той излезе и отклони центриране от корнер, топката попадна у Рубен Пинто, а стражът на Левски с тяло блокира и неговия изстрел от дъгата на наказателното поле. Последваха няколко статични положения за домакините, но те не доведоха до нищо опасно. В 60' Станислав Костов си спечели нарушение до наказателното поле на ЦСКА, но Давиде Мариани не успя да изненада Черниаускас при изпълнението. 

Смяна в ЦСКА - Джеси отстъпи мястото си на терена на Евандро. Груба грешка на Нганиони можеше да доведе до гол във вратата им, а след това и до дузпа. В 68' дойде доста странно съдийско отсъждане. Реферът отсъди засада, след като левият бек на "сините" изрита топката в гърба на друг бранител на Левски. В продължението на ситуацията "червените" имаха претенции за дузпа, но такава по-скоро нямаше.

В 73' "червените" поискаха и отсъждане на дузпа за игра с ръка на Нганиони. Съдията обаче прецени, че ръката на французина не е в неестествено положение и не удовлетвори претенциите им, отсъждайки само корнер.  В 79' Любослав Пенев предприе втора промяна в състава, изкарвайки Жоржиньо и заменяйки го с Енрике Рафаел. Първата промяна за Георги Дерменджиев пък дойде в 81' - Васчук влезе на мястото на Слави Костов, единственият чист нападател в състава на "сините".

В последните минути Васчук и Бодуров влязоха в единоборство и капитанът на ЦСКА се изплю в посока на съперника си. Малко след това естонецът получи жълт картон за влизане в краката именно на Бодуров. В 90+2 Паулиньо проби отляво в наказателното поле и върна към Мариани на дъгата. Швейцарецът стреля към долния десен ъгъл, но Черниаускас плонжира и улови. 

Съставите на двата тима:

ЦСКА: Витаутас Черниаускас, Иван Турицов, Николай Бодуров, Нуно Томаш, Стойчо Атанасов, Валентин Антов, Рубен Пинто, Кристиян Малинов, Жоржиньо, Един Джеси, Али Соу

ЛЕВСКИ: Николай Михайлов, Живко Миланов, Хали Тиам, Нуно Рейш, Луи Нганиони, Мартин Райнов, Илия Юруков, Давиде Мариани, Станислав Иванов, Паулиньо, Станислав Костов

Срещата ЦСКА - Левски може да следите НА ЖИВО в Sportlive.bg.

Ситуацията в двата отбора е напълно различна. "Червените" са в борбата за титлата, както и за Купата, като в първия полуфинал загубиха с 3:2 от Ботев в Пловдив. Към този момент ЦСКА е на второ място на 3 точки зад Лудогорец и евентуална загуба от Левски ще ги отдалечи повече, ако разградчани спечели срещу Ботев Пловдив. Срещата пропуска Бикел, който получи червен картон срещу "канарчетата". Не е ясно и дали Тиаго ще играе, тъй като все още лекува контузия и ще се реши за него в последния момент.

В Левски ситуацията с контузените е доста по-зле. Добрата новина е, че след наказания се завръщат Нуно Рейш, Живко Миланов и Луи Нганиони, но аут е Иван Горанов. Контузени са Антъни Белмонт, Серджиу Буш , Седрик Унтонджи, Валери Божинов и Еркебулан Сейдахмет и не е ясно кой от тях ще може да вземе участие, което прави ситуацията в защита не е особено приятна за Дерменджиев. Съществува вариант отново Милош Цветкович да влезе в игра, ако Живко Миланов застане в центъра на отбраната. Другата възможност е да разчита отново на Деян Иванов. При победа "сините" ще се доближат на 3 точки от съперника си и сериозно биха объркали сметките на "червените".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички