ЦСКА удари Ботев след силни 15 минути, неотсъдена дузпа и късна драма на "Армията"


ЦСКА удари Ботев след силни 15 минути, неотсъдена дузпа и късна драма на "Армията"
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

5375 0

ЦСКА записа първа победа под ръководството на Любослав Пенев в Първа лига. След като "червените" разочароваха с представянето си срещу Черно море, играта на тима не вървеше и срещу Ботев (Враца) през първите 45 минути. Армейците обаче успяха да се доберат до 2:1 след много силни 15 минути след подновяването на играта през второто полувреме.

През първото полувреме имаше много спорна ситуация, при която Ботев (Враца) трябваше да получи дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Ляско. Сигнал от рефера Стефан Ставров не последва, но след второто полувреме "червените" показаха характер и след две страхотни положения вкараха 2 гола.

Първо Джеси в 48' наруши головата суша на тима, след като получи страхотен пас в наказателното поле. Той имаше време да нагласи топката на удобния си ляв крак и завърши технично покрай вратаря. Само 8 минути по-късно след брилянтно центриране на Тиаго Соу засече с глава и подпечата успеха на своя тим.

Мачът не мина и без драма, след като в 88' много красив гол отбеляза Стоев, но в следващите минути ЦСКА нямаше проблем да задържи крехкия си аванс.

Лошата новина за столичния гранд беше жълтият картон, който Кристиан Малинов получи. Заради него той пропуска дербито с Левски през уикенда. Добрата е, че отборът този път се възползва от грешката на Лудогорец и съкрати пасива спрямо "орлите". "Червените" са с актив от 48 точки - 5 по-малко от действащия шампион и към настоящия момент 6 пред Левски, който играе в сряда срещу Витоша (Бистрица).

 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

С нищо ЦСКА не показа в началото на мача, че си е взел поука от предходни двубой. Дори напротив, след като гостите от Враца имаха две страхотни положения в първите 15 минути. При едното Ангел Лясков игра с ръка в наказателното поле, спирайки удар на Стоев, но съдията не отсъди дузпа в полза на Ботев (видео от ситуацията вижте тук).

Единствената ситуация, която може да бъде отчетена като 100%-ова за "червените", беше в 8', когато Енрике проби покрай аутлинията и подаде на Тиаго, но той прати топката високо над вратата.

В 27' сериозна грешка допусна Божидар Чорбаджийски, който върна топката назад към Черниаускас, но твърде слабо. Стоев беше близо до това да я стигне, но вратарят излезе предвидливо и блокира опита на нападателя да стигне до топката.

В 35' ЦСКА можеше да се добере до гол, но дълбокото подаване на Пинто към Соу беше разгадано от вратаря, който успя да стигне пръв до топката, а след това и да я улови. Няколко минути по-късно Тиаго също пробва късмета си с удар отдалеч, но Костов се намеси умело и изби.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още на старта на второто полувреме Ботев Враца получи поредния подарък от защитата на "червените". Този път Бодуров овладя подаване в наказателното поле по ужасен начин, като предостави кълбото на Стоев. Той стреля, но право в тялото на Чорбаджийски.

След този пропуск обаче ЦСКА успя да открие резултата. Джеси беше прекрасно изведен в наказателното поле от Тиаго. Крилото овладя, преодолявайки съпротивата на гонещ го защитник, нагласи топката на левия си крак и реализира хладнокръвно покрай Костов - 1:0.

В 56' при центриране от пряк свободен удар домакините удвоиха аванса си. Тиаго прати топката между малкото наказателно поле и дузпата, където Соу беше изпуснат от защитата, а бившият нападател на Киево реализира с глава - 2:0.

ЦСКА продължи да реди положение след положение в следващите минути, като Джеси и Соу пропуснаха да направят резултата класическо. Това можеше да струва скъпо на тима, след като Гаджев пробва хубав удар от далечно разстояние, но Черниаускас блесна с отлична изява и изби в корнер.

В 78' домакините имаха нов шанс да покачат на 3:0, след като Али Соу беше намерен на 20 метра фронтално от вратата, а нападателят отправи много хубав удар, преминал на сантиметри от вратата.

Натрупалите се пропуски направиха края на срещата драматичен, след като гостите се добраха до страхотен гол. Петър Атанасов проби по лявото крило и центрира към далечната греда, където Стоев засече от воле и едва не скъса мрежата - 2:1.

За повече нямаше време, като врачани не успяха да организират достатъчно опасна атака, за да се доберат до равенство.

 

СЪСТАВИ:

ЦСКА: Черниаускас, Турицов, Чорбаджийски, Бодуров, Лясков, Малинов, Пинто, Родригес, Джеси, Евандро, Соу

Ботев Враца: Костов, Васев, Огнянов, Керчев, Вълчев, Гаджев, Генов, Тур, Стоев, Миланов, Мечев

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Драмите в ЦСКА, които се разразиха преди подновяването на шампионата, оказаха своето влияние в първия официален мач на тима за 2019 година. Селекцията на Любослав Пенев не изглеждаше добре в гостуването си на Черно море, но силното представяне през сезона като домакин може да върне армейците на правилни път.

Ботев Враца обаче не е отбор за подценяване, въпреки че Валери Божинов напусна в посока Левски. Тимът има 3 победи в гостуванията си, включително с 3:1 над "сините" на "Герена".

В първата среща между ЦСКА и Ботев за сезона "червените" спечелиха с 2:0, но тогава мачът се игра в Монтана.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички