ЦСКА трудно преодоля Ботев Пловдив, но титлата остана в Разград


ЦСКА трудно преодоля Ботев Пловдив, но титлата остана в Разград
Снимка: Официален сайт на Ботев Пловдив

6226 0

Отборът на ЦСКА постигна трудна победа с минималното 1:0 над Ботев Пловдив в последния мач за сезона от Първа лига. Успехът на "Българска армия" дойде изключително трудно с гол в последната минута на Жоржиньо.

Спечелените три точки обаче не донесоха бленуваната титла в "червения" клуб. Това стана факт, след като Лудогорец спечели домакинството си на Черно море с 4:1 и по този начин за осма поредна година е №1 в България.

В хода на цялата среща момчетата на Добромир Митов бяха по-добрите на терена. Гостите имаха шанс за попадение единствено в първите минути, когато Тодор Неделев притесни Витаутас Черниаускас, но до попадение не се стигна. След почивката пък действията бяха единствено в половината на "канарчетата", като домакините дори на два пъти нацелиха гредата.

Още в 5' гостите от Ботев Пловдив можеха да излезнат напред в резултата. Добрев проби от дясно и нахлу в наказателното поле, където го пресрещна Кардосо, който нанесе мощен удар. Черниаускас обаче внимаваше и изби кълбото.

И второто отлично положение в срещата бе за "канарчетата". В 18' момчетата на Николай Киров стигнаха до корнер, при който топката бе избира, но Балтанов подаде с пета технично към Неделев. Звездата на гостите не пропусна възможността да стреля от дистанция, но отново Черниаускас показа класа и изби.

В 25' ЦСКА имаше реална възмжоност да откри резултата. Али Соу изведе Евандро по десния фланг, който пусна към далечната греда, където бе Тиаго. Португалецът обаче от няколко метра прати топката в аут и разочарова "Българска армия".

В 32' и Али Соу получи възможност да стреля. Напдателят бе изведен в наказателното поле и опита удар, но от малък удар, който Кайзер нямаше проблем да улови.

Втората част премина изцяло пред вратата на Кайзер. След 70' домакините вдигнаха оборотите и в рамките на 3' на два пъти нацелиха гредата на гостите. Рубен Пинто бе най-близко до попадение, но топката спря в напречната греда, а след това и опитът на Томаш се оказа несполучлив.

В крайна сметка момчетата на Добромир Митов стигнаха до попадение в последната минута на мача. Жоржиньо остана непокрит при центриране от корнер и с глава откри резултата.

СЪСТАВИ

ЦСКА-СОФИЯ: 30. Черниаускас, 2. Атанасов, 4. Чорбаджийски, 3. Жеферсон, 24. Томаш, 16. Бикел, 6. Пинто, 10. Евандро, 20. Тиаго, 8. Джеси, 22. Соу
БОТЕВ ПД: 22. Кайзер, 28. Филипов, 3. Пиргов, 2. Перейра, 24. Марин, 6. Ничев, 17. Балтанов, 8. Неделев, 11. Добрев, 66. Кардосо, 7. Тонев

ЦСКА: Черниаускас, Атанасов, Чорбаджийски, Жеферсон, Томаш, Бикел, Пинто, Евандро, Тиаго, Джеси,  Соу

БОТЕВ ПЛОВДИВ: Кайзер, Филипов, Пиргов, Перейра, Марин, Ничев, Балтанов, Неделев, Добрев, Кардосо, Тонев

Преди мача

Отборът на ЦСКА продължава да мечтае за титлата в Първа лига. "Червените" изостават с една точка от лидера Лудогорец и в последния кръг от сезона в Първа лига софиянци посрещат Ботев Пловдив на "Българска армия".

При победа днес и равенство или загуба на конкурента им, ЦСКА ще вдигне шампионския трофей пред собствената си публика. Съперникът на тима на Добромир Митов пък не се намира в най-добра форма, след като загуби борбата за Купата на България от Локомотив Пловдив и според треньора Николай Киров още се намира в шок.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички