ЦСКА разочарова срещу Ботев, но и помогна на Левски в битката за топ 3 в Първа лига


ЦСКА разочарова срещу Ботев, но и помогна на Левски в битката за топ 3 в Първа лига
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

6526 0

Отборите на ЦСКА и Ботев Пловдив. не успяха да се победят след равенство 0:0 на стадион "Българска армия" в предпоследен мач от сезона в Първа лига. "Червените" уцелиха две греди в мача и взеха само точка срещу Ботев, с което помогнаха и на Левски в битката с "жълто-черните" за третото място.

Двубоят бе белязан от ексцесиите преди началото на срещата, когато обелки от банани и бутилки с вода полетяха към футболистите на ЦСКА. В резултат на това няколко играчи на "червените" отказаха да играят. Все пак "армейците" успяха да се съберат и да се противопоставят на Ботев, който бе мотивиран да търси победата.

Двата тима обаче разочароваха с представянето си на терена, като голови ситуации почти нямаше. Най-доброто за ЦСКА бяха двете греди на Георги Йомов в началото на мача и на Маурисио Гарсес през второто полувреме. 

С равенството ЦСКА остава на второ място с 57 точки, докато Ботев е трети с 50 пункта. "Жълто-черните" имат само точка повече от четвъртия Левски, който по-късно днес гостува на Славия и при победа ще се настани на третото място. Ботев обаче си осигури бараж за Европа, тъй като ще завърши на минимум четвърто място.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

ЦСКА започна по-силно срещата и още в самото начало можеше да вкара. Федерико Варела подаде към Георги Йомов, който отправи удар от 15-на метра разстояние, но изстрелът му уцели гредата. В 15-ата минута и Ботев стигна до голова ситуация, след като Реда Рабеи тества рефлексите на Димитър Евтимов, който успя да спаси.

В 29-ата минута Ботев организира светкавична контраатака, която завърши с мощен удар на Тодор Неделев в наказателното поле, но вратарят Евтимов успя да спре топката, която бе в обсега му. В самия край на първата част Жорди Кайседо напредна с топка в крака и опита опасен удар от границата на пеналтерията, но Ханкич изби в корнер.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След час игра ЦСКА отново се размина с гол във вратата на Ботев след удар в гредата. Този път центриране от корнер бе засечено от влезлия като резерва Маурисио Гарсес, който отклони топката заплашително към горния ъгъл на вратата, но кълбото се отби в гредата.

В следващите минути двата тима не успяха да стигнат до сериозни голови положения пред някоя от двете врати. Едва в 81-ата минута Иван Турицов опита мощен удар, който обаче излезе в аут и не постави под напрежение вратаря на Ботев.

Стартови състави:

ЦСКА: Димитър Евтимов, Иван Турицов, Мено Кох (к), Жеферсон, Християн Петров, Тибо Вион, Карло Мухар, Георги Йомов, Федерико Варела, Яник Вилдсхут, Жорди Кайседо

Ботев Пловдив: Хидайет Ханкич, Па КОнате, Виктор Генев, Дилан Мертенс, Тодор Неделев (к), Емануел Току, Антоан Бароан, Джеймс Ето'о, Реда Рабей, Роберто Пунчец, Джак Лейн

ЦСКА - Ботев Пловдив по ТВ: Къде да гледаме мача?

ПРЕДИ СБЛЪСЪКА

Точно четири дена след загубата във финала за Купата на България, играчите на Алън Пардю ще трябва да се стегнат и да се опитат да умилостивят своите фенове, които вече на два пъти чисто физически показаха недоволството си от слабите игри на отбора, чупейки прозорци на "Армията" и повреждайки една от гредите на вратата пред Сектор "Б".

Преди финалния сблъсък с Левски, за последно ЦСКА бе домакин на Славия (6 май) и тогава спечели с 3:1, като головете бяха дело на Георги Йомов (на два пъти) и Жорди Кайседо. На същата дата съставът на Ботев Пловдив загуби от шампиона Лудогорец с 1:2 на базата в "Коматево". Голът за "жълто-черните" бе дело на Па Конате. 

Това ще бъде трети сблъсък между двата тима през кампанията! Предишните два се състояха на 17 октомври и 20 март. Този от есенния дял на Първа лига завърши 3:2 за ЦСКА в София, а пролетната среща в Пловдив отиде на сметката на Ботев (2:0).

"Армейците" са на второ място във временното класиране (56 точки) и няма как да бъдат изместени от него. "Канарчетата" са на четвърта позиция, но имат равен брой точки с третия Левски, по 49, и ги разделят само резултатите от преките сблъсъци, които са в полза на "сините". Играчите на Азрудин Валентич със сигурност ще бъдат мотивирани за днешния мач, тъй като петият Черно море, който застрашава евентуалното им евроучастие, е на три пункта зад тях.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички