Въпреки многото пропуски - ЦСКА победи слаб Ботев (Пловдив)


Въпреки многото пропуски - ЦСКА победи слаб Ботев (Пловдив)
Снимка: Официален сайт на Ботев Пловдив

9407 0

ЦСКА победи с 1:0 Ботев (Пловдив) в мач от 22-рия кръг в родната Първа лига. По този начин "червените" се доближиха само на 2 точки от кръвния враг Левски, като освен това се изкачиха до 3-ото място поне временно - утре (23.02) Локомотив (Пловдив) посреща у дома Царско село и при победа или равенство ще си върне 3-ата позиция.

Ботев (Пловдив), пък, остава на 8-о място на съответно 2 и 4 точки от Берое и Славия, които обаче са и с мач по-малко. Така "канарчетата" регистрират грешна стъпка в преследването на класиране в първата шестица.

Реално погледнато пловдивчани нямаха много положения, докато домакините от ЦСКА се отличиха с немалко пропуски, като това въжеше в пълна сила за втората част. Все пак, в този мач "червените" успяха да вкарат чрез юношата на Ювентус Стефано Белтраме, който се присъедини през зимата. Това е дебютното му попадение.

СЪСТАВИ:

ЦСКА: Бусато, Мазику, Гълъбов, Антов, Бикел, Пинто, Малинов, Белтраме, Евандро, Джеси, Соу

БОТЕВ (Пловдив): Георгиев, Филипов, Бандаловски, Пиргов, Ничев, Терзиев, Балтанов, Шопов, Тонев, Неделев, Вутов

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Втората част започна с преимущество за "армейците", които от първите секунди започнаха да атакуват. Евандро на два пъти имаше шансове, като веднъж опита подаване, което бе пресечно, и веднъж стреля с глава, но неточно. Ботев отговори с изстрел от пряк свободен удар чрез Тодор Неделев. Ударът не беше труден, но Бусато реши да играе на сигурно и боксира в корнер.

В 63-ата минута ЦСКА бе изключително близо до това да удвои своята преднина. "Червените" организираха бърза контраатака, Джеси тръгна от центъра, освободи се от своя пазач и стигна до наказателното поле, където подаде към Соу, който се опита да реализира технично с пета, но топката мина покрай вратата. Повторенията показаха, че гамбиецът е бил в положение на засада, но такава не бе отсъдена.

В 66-ата минута се стигна до изключително куриозна ситуация. Антов върна назад към Бусато, който обаче осъществи изключително нескопосан контакт с топката, която отскочи от неравност в тревното покритие. Единствено късметът и това, че бразилецът бе встрани от своята врата предотвратиха гола и се стигна до ъглов удар за "канарчетата". "Жълто-черните" обаче не успяха да се възползват от статичното положение.

70' - появилият се като резерва Рафаел Енрике проби прекрасно по фланга и необезпокояван отправи перфектно подаване към голмайстора Стефано Белтраме. Италианецът обаче се отличи с един от пропуските на сезона и резултатът се запази само 1:0. Ботев отговори 2 минути по-късно с удар на Лъчезар Балтанов от границата на наказателното поле, но опитът му бе твърде слаб и не затрудни Бусато.

До края на двубоя Ботев (Пловдив) така и не съумя да създаде чисто голово положение, с което да опита да изравни резултата. Вместо това "червените" осъществяваха опасни контраатаки, като при няколко от тях бяха близо до гола, но той така и не дойде.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Още във 2-рата минута бившият играч на ЦСКА Александър Тонев можеше да се разпише в тяхната врата след неточност на Гълъбов. Тонев бе на страхотна позиция срещу Бусато, но от границата на наказателното поле стреля твърде високо и неточно.

До средата на първата част двата отбора не създадоха повече чисти положения. "Армейците" владеят топката повече, но така и не съумяват да осъществят по-опасна комбинация, която да даде възможност за попадение. "Канарчетата" опитват предимно на контраатака, но с изключение на пропуска на Тонев от началото, до този момент също нямат добри шансове.

В 26-ата минута Али Соу се откъсна и получи топка зад гърба на "жълто-черната" отбрана, оставайки сам срещу вратаря, но с гръб. В крайна сметка бе вдигната засада, но повторенията показаха, че страничният съдия сгреши.

В 32-рата минута Едвин Джеси остана да се надиграва 1 на 1 с противников футболист, успя да се освободи и прати топката към наказателното поле. Тя прескочи Соу, но стигна до Евандро, който обаче не успя да осъществи достатъчно добър контакт с нея и тя излезе в аут.

34' - 1:0! Али Соу отклони по страхотен начин подаване към него с пета, топката стигна до Белтраме, който се освободи по изключително техничен начин и останал сам срещу Георгиев, отправи премерен и точен удар, с който откри резултата. Гостите имаха претенции, че италианецът е играл с ръка при овладяването, но главният съдия не видя подобно действие.

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

ЦСКА ще търси задължителна победа, с която да не позволява на 3-те отбора пред тима в класирането (Лудогорец, Левски и Локомотив (Пловдив) да увеличат преднината си. "Армейците" не са допускали гол вече 8 мача в Първа лига и общо 0 във всички турнири. Запоследно "железничарите" от Пловдив успяха да преодолеят Бусато, като попадението бе от засада, която не бе отсъдена.

Ботев (Пловдив) също не би искал да си позволи слаб резултат, защото битката за местата в топ 6 се очертава да бъде ожесточена. С оглед "резервираните" първи 4 места, остават две свободни, за които ще се борят цели 5 тима - Черно море, Славия, Берое, Ботев и Арда.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички