Дузпа и автогол решиха дербито между ЦСКА и Ботев


Дузпа и автогол решиха дербито между ЦСКА и Ботев
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

4856 0

Борещият се за титлата тим на ЦСКА не успя да победи като домакин Ботев Пловдив на "Българска армия". Срещата от 16-я кръг завърши при резултат 1:1.

Тодор Неделев откри за "канарчетата" след точно изпълнена дузпа. Нарушението бе отсъдено срещу Николай Бодуров, като капитанът на "червените" получи и жълт картон. След почивката обаче Лазар Марин си вкара автогол, с което зарадва феновете на 31-кратните шампиони в "Борисовата градина".

С поделените точки ЦСКА изпусна да измести Лудогорец от първото място поне за 24 часа. Момчетата на Стамен Белчев събраха 35 точки на сметката си и остават втори. "Жълто-черните" пък са пети с 26 пункта.

Срещата започна по-дейно за домакините от ЦСКА и още в първите 5 минути Иван Чворович трябваше да се намесва на два пъти. Втората по-опасна ситуация бе след почти 300 секунди игра, когато Станислав Манолев открадна топката от Тодор Неделев в наказателното поле и отправи удар, но той бе прекалено слаб, за да застраши стража на гостите.

Отборът на Ботев постепенно тръгна във фаза атака и се стигна до 22', когато Николай Бодуров непозволено спря Фернандо Виана. Бразилецът нахлу на скорост в наказателното поле, където беше фаулиран от капитана на армейците и последва сигнал за дузпа и жълт картон за Бодуров. Зад топката застана Тодор Неделев, който по безкомпромисен начин заби топката в мрежата с петото си попадение от началото на сезона в Първа лига.

До края на първата част играчите на Стамен Белчев бяха по-дейните на терена, но без да стигнат до изравнително попадение.

От началото на втората част 31-кратните шампиони тръгнаха да търсят изравнително попадение. Кевин Кубемба на няколко пъти получи топката в наказателното поле, но липсата на игрова практика си каза думата и той така и не успя да отправи опасен удар към вратата на Чворович.

В 69' Лъчезар Балтанов напредна добре от дясно и центрира към Виана. Там се намеси Александър Барт, чието изчистване обаче бе на сантиметри от това да влети в собствената му мрежа.

В ответната атака Манолев направи пробив по десния фланг, след което центрира в малкото наказателно поле, където Густаво Кулма се размина с топката и не успя да я вкара в мрежата на гостите.

11' преди края на срещата натискът на ЦСКА даде резултат. Кулма получи в дясно и реши да центрира остро, като топката срещна крака на Лазар Марин и неспасяемо влетя в мрежата на Чворович - 1:1.

Минута преди края на редовното време "канарчетата" можеха да си върнат гола аванс. При атака в "жълто-черно" първо Виана, а след това и Неделев опитаха удари в наказателното поле, но и в двата случая защитници на ЦСКА заставаха на пътя на кълбото.

В добавеното време вратарят на "червените" Черниаускас спаси вратата си при най-доброто положение на гостите, при което Виана отправи удар. В ответната атака Тиаго получи топка пред малкото наказателно поле на Ботев, но ударът му от въздуха премина над вратата.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Воденият от Стамен Белчев тим беше в серия от 3 поредни равенства преди да запише две поредни победи над Славия и шампиона Лудогорец. Това доведе до съкратяване на разликата между в челото, като ЦСКА изостава само на 2 точки. 

В същото време Ботев играе все по-добре, след като започна слабо сезона. Последната загуба на тима е от Лудогорец през септември, а възпитаниците на Николай Киров вече са 4- в класирането с актив от 25 точки - на 3 от третия в класирането Левски.

Стартови състави:

ЦСКА: Черниаускас, Недялков, Бодуров, Пинто, Меркадо, Манолев, Малинов, Тиаго, Кубемба, Дюлгеров, Барт

Ботев (Пловдив): Чворович, Панов, Терзиев, Минев, Марин, Юсеин, Балтанов, Неделев, Ндонгала, Стоянов, Виана

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички