ЦСКА размаза Берое и си подсигури второто място


ЦСКА размаза Берое и си подсигури второто място
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

3732 0

Отборът на ЦСКА записа категорична победа над Берое в последния мач от настоящия сезон в Първа лига. „Армейците“ разгромиха тима на Димитър Димитров – Херо на стадион „Българска армия“ с 5:0. Евандро, Валентин Антов, Тиаго на два пъти и Али Соу реализираха попаденията за отбора на Стамен Белчев.

Така ЦСКА завърши сезона по чудесен начин и ще играе в Лига Европа през следващия сезон. „Червените“ завършват на второ място в крайното класиране, като събират актив от 59 точки. Берое финишира на 6-тата позиция с 49 пункта. А ето и всичко по-интересно от срещата:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Още в 4-тата минута ЦСКА стига до откриване на резултата. Тиаго Родригес опитва изстрел отдалеч, който бе блокиран от Крум Стоянов, но след това топката достигна до Евандро, който бе безпощаден - 1:0!

В 17-тата минута Берое опита първи опит за нещо по-опасно пред вратата на Бусато. Октавио проби отдясно и намери Йосипович, но халфът не успя да отправи опасен удар. В 24-тата минута "армейците" увеличават преднината си. Валентин Антов бе изведен по чудесен начин, след което изигра ситуацията технично и прекара топката зад вратаря Генадий Ганев - 2:0

В 36-тата минута Зоран Йосипович получи добра топка в наказателното поле на ЦСКА и насочи удар, но встрани от вратата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Още в началото на втората част Али Соу бе изведен добре на границата на наказателното поле, но ударът му бе блокиран. В 63-тата минута отново Соу пробва удар отдалеч, но той бе много слаб и не намери рамките на вратата. В 65-тата минута Берое стигна до най-доброто си положение за гол. След центриране в наказателното поле топката дотигна до Йосипович, който с глава подаде на Макута, но играчът на гостите от непосредствена близост не успя да вкара.

В 68-мата минута Антов намери Али Соу, който проби и впоследствие бе съборен в наказателното поле от Генадий Ганев, а съдията посочи бялата точка. Тиаго застана зад топката и я вкара за трети път във вратата на Берое - 3:0!

В 77-мата минута ЦСКА достига и до четвърти гол. Рубен Пинто извежда по отличен начин Енрике Рафаел, който пък намира Тиаго, а той вкарва втория си гол в срещата на празна врата - 4:0!

В 81-вата минута "армейците" стигат и до 5-ти гол. Али Соу също записва името си сред голмайсторите. Нападателят получи добър извеждащ пас и след като се освободи от бранител на гостите, направи резултата 5:0!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЦСКА: Густаво Бусато, Брадли Мазику, Валентин Антов, Пламен Гълъбов, Петър Занев, Иван Турицов, Тиаго Родригес, Кристиян Малинов, Греъм Кери, Евандро, Али Соу

БЕРОЕ: Генадий Ганев, Теди Мезаг, Гаюс Макоута, Алиун Фал, Александър Василев, Стив Фуртадо, Зоран Йосипович, Октавио Мантека, Георги Ангелов, Крум Стоянов, Иван Минчев

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

Футболистите на Стамен Белчев се нуждаят от поне точка в днешния ден, за да си осигурят второто място в крайното класиране и участие в Лига Европа през следващия сезон. При евентуална загуба от Берое в днешната вечер, „червените“ ще се надяват Левски да не победи Локомотив Пловдив, тъй като при такъв развой, „сините“ ще ги изместят от второто място. „Армейците“ записаха три поредни равенства в мачовете си срещу останалите отбори от топ 6 преди да спечелят срещу Локомотив Пловдив с късен гол на Али Соу в последния кръг.

Берое няма шансове за участие в евротурнирите и тази вечер футболистите на Димитър Димитров – Херо ще играят единствено за честта си. Старозагорци ще бъдат без голмайстора си Мартин Камбуров, който е наказан. Берое е в серия от два последователни успеха, след като надигра Локомотив Пловдив и Славия с по 2:0.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички