ЦСКА не успя да победи ЦСКА 1948, новакът изпусна преднина от 2 гола


ЦСКА не успя да победи ЦСКА 1948, новакът изпусна преднина от 2 гола
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

5574 0

Вицешампионът на България ЦСКА даде старт на новия шампионат в Първа лига с равенство 2:2 с новака в елита ЦСКА 1948. "Армейците" тотално надиграха своя противник, но малшансът и убийствената успеваемост на създадения преди около 4 години отбор лиши ЦСКА от победата в началото.

Стартът на срещата на Националния двубой "Васил Левски" бе шокиращ, тъй като ЦСКА 1948 вкара всичките си положения и поведе с 2:0. Това накара "армейците" да се активизират и да изравнят резултата след голове в края на първото и началото на второто полувреме. До края на срещата те можеха да осъществят и пълен обрат, но завършващите удари на футболистите на тима не бяха достатъчно добри.

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:

ЦСКА 1948: 29. Наумов, 25. Ал. Александров, 21. Василев, 3. Пиргов, 30. Атанасов, 13. Мариянов, 26. Юсеин, 33. Г. Иванов, 10. Шопов, 17. Младенов, 9. Камбуров

ЦСКА: 1. Бусато, 2. Матей, 11. Занев, 26. Антов, 18. Мазику, 19. Турицов, 13. Санкхаре, 21. Юга, 20. Тиаго, 7. Енрике, 22. Соу

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

ЦСКА започна по-активно двубоя и контролира повече топката, като още в 4-ата минута се стигна до първия точен удар. Той бе дело на Тиаго, който опита да открие резултата с далечен удар, но Наумов добре изби топката.

19' - 1:0! В един от малкото случаи, в които топката бе в притежание на новака в елита се стигна до попадение. Галин Иванов добре подаде към Васил Шопов, който намери Мартин Камбуров около зоната за изпълнение на дузпа, а той, падайки на земята, бутна леко топката покрай Бусато.

В 27-ата минута ЦСКА имаше още един страхотен шанс да се разпише, но той отново бе пропилян. Рафаел Енрике добре напредна отдясно и центрира към Али Соу, който обаче не успя да оцели вратата от непосредствена дистанция с глава. 

33' - 2:0! Истински щок на Националния стадион "Васил Левски". Грешка при изнасянето на топката на Мазику, след която се стигна до разбъркване в наказателното поле на Бусато, а Даниел Младенов се оказа най-съобразителен, за да добута топката в мрежата.

45+4' - 2:1! Превъзходството на "армейците" се материализира в последния възможен момент. Попадението дойде след статично положение, появилият се като резерва Ахмедов отклони към Антов, който с глава насочи топката във вратата на Наумов и намали изоставането на своя тим.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

52' - 2:2! В началото на второто полувреме ЦСКА продължи да бъде по-активният отбор и след като владееше топката през почти всички изминали секунди през втората част, Али Соу заслужено изравни резултата. Ахмедов се отличи с втора асистенция, след като добре задържа топката паднал на терена, след което я бутна към Соу, който разстреля Наумов.

В 72-рата минута Соу бе близо до втория си гол в двубоя, с който и да оформи пълния обрат. Мазику изведе добре гамбийския нападател, който остана сам срещу Наумов, леко встрани от вратата. Последва изстрел с по-слабия му ляв крак, но ударът му мина на сантиметри от страничния стълб.

 

ПРЕДИ ДВУБОЯ

За поредна година "армейците" започват сезона с надежда и поглед към върха и детрониране на Лудогорец от шампионския трон. "Орлите" са първи 9 поредни години, като именно ЦСКА е отборът, който най-често е завършвал на второто място в този период.

Още в първия кръг "червените" ще се изправят срещу абсолютния дебютант в първото ниво на българския футбол - ЦСКА 1948, който бе обявен за първенец на Втора лига през миналия сезон и си спечели правото да играе в Първа лига през сезон 2020/21.

Напрежение между двата отбора не отсъства, въпреки че са напълно непознати един на друг и никога не са се изправяли в сблъсък на терена. ЦСКА 1948 бе създаден преди около 4 години, като от тогава бележи добър прогрес и постепенно се изкачи до най-високото ниво на футбола у нас. Въпросът е дали ще успее да се задържи и дори да бъде сериозно препятствие за грандовете, или ще се превърне в друга "боксова круша" на Първа лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички