10 от ЦСКА издрапаха победата срещу корав Царско село


10 от ЦСКА издрапаха победата срещу корав Царско село
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

5082 0

Царско село и ЦСКА играят при 1:2 в среща от 10-ия кръг на Първа лига. Първото полувреме мина в мудно темпо, като и двата отбора не можаха да предложат кой знае какви положения. В началото на втората част темпото се вдигна, а Жеферсон си изкара два жълти картона за броени минути и остави ЦСКА с 10 души.

В 55-ата минута обаче "армейците" поведоха в резултата след като Амос Юга стреля от границата на наказателното поле и се разписа за 1:0. Царско село обаче успя да стигне до изравняване след като в 71-ата минута резервата Лукас Диас излезе на стрелкова позиция и изравни резултата.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Царско село стигна до ъглов удар в 4-ата минута. След центрирането обаче не се стигна до изстрел към вратата на Бусато. В следващите минути "царете" опитаха да наложат своя ритъм, като отбраната на ЦСКА неутрализира противниковите опити за атака.

В 13-ата минута Жеферсон подаде към Баи. Изстрелът на франзуцина обаче беше блокирана. Нова възможност от Вилдсхут също не завърши с нищо опасно. В 18-ата минута Варела центрира от корнер, като защитата на Царско село отново си свърши работата.

В 22-ата минута Царско село получи правото да изпълни пряк свободен удар от удобна позиция. Изстрелът обаче не затрудни "армейците". Темпото продължи да не е особено високо. В 30-ата минута Мезу опита да изведе Шопов, но последният се намираше в засада.

В 37-ата минута Никола Колев падна в наказателното поле, но ситуацията не беше в следствие на нарушение. В 43-ата минута Лам стреля от пряк свободен удар, но изстрелът му рикошира в стената.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Царско село опита атака чрез Ален Стеванович, но крилото беше в засада. За кратък период от време Жеферсон си изкара два жълти картона и остави ЦСКА с 10 души на терена. Шопов стреля след това доста встрани от вратата.

За "червените" на терена се появи Георги Йомов вместо Яник Вилдсхут. В игра се появи и Пламен Гълъбов вместо Иван Турицов, а Карло Мухар замени Варела.

55' - 0:1! Ахмед Ахмедов стреля опасно, като Янко Георгиев изби топката. Тя попадна в Амос Юга, който с удар от границата на наказателното поле прати топката в мрежата.

ЦСКА продължи да натиска като Мазику намери Ахмедов, който не създаде нищо опасно. В 62-ата минута Венци Василев стреля за Царско село и топката мина над вратата на Густаво Бусато. Три минути след това Стеванович имаше много чист момент, като ударът профуча покрай страничната греда.

71' - 1:1! Появилият се като резерва Лукас Диас се възползва от невнимание в защитата на "армейците" и копна топката над Бусато за 1:1!

В 76-ата минута Васил Шопов имаше възможност да покачи резултата. Халфът обаче се забави и топката му беше отнета. Три минути по-късно Бандаловски опита да изведе Милчо Ангелов. Последният обаче беше в засада. Царско село продължи натиска и Мезу в 80-ата минута стреля в ръцете на Бусато.

В 89-ата минута Калоян Кръстев беше изведен сам срещу Янко Георгиев, като вратарят на Царско село направи решаващо спасяване.

90' - 1:2! - В третата минута от добавеното време Георги Йомов центира към появилия се като резерва Карло Мухар, който с глава се разписа.

СЪСТАВИ:

Царско село: 1 Янко Георгиев, 6 Иван Бандаловски ,8 Ален Стеванович , 10 Лъчезар Балтанов , 21 Венцислав Василев , 25 Александър Александров , 29 Гаетан Коуку , 77 Луи Нганиони , 80 Карлос Охене , 88 Никола Колев , 93 Васил Шопов

ЦСКА: 1 Густаво Бусато , 2 Юрген Матей , 29 Томас Лам , 19 Иван Турицов , 18 Брадли Мазику , 3 Жеферсон Телес , 21 Амос Юга , 5 Федерико Варела , 7 Йоан Баи , 30 Яник-Сони Вилдсхут , 23 Ахмед Ахмедов

ПРЕДИ МАЧА

Домакините от Царско село се намират в много лоша серия от 4 поредни загуби - три във вътрешното първенство и една за Купата на България от Левски (Крумовград)! ЦСКА от своя страна завърши 0:0 с Бодьо/Глимт през седмицата (30.09.), но преди това постигна победи над Левски, Хебър (за Купата) и Ботев Враца.

Царско село влиза в този мач от предпоследното 13-о място (6 т.), докато "армейците" са четвърти с 16 точки, но имат цели 4 мача по-малко от лидера Ботев Пловдив, който е с 21 пункта!

Главен съдия на двубоя на спортен комплекс "Царско село" в столицата ще бъде Никола Попов. Букмейкърите определят гостите за абсолютен фаворит - 1.44 е коефициентът за победа на тима на Стойчо Младенов. Равенството е фиксирано на 4.33, а евентуална победа на домакините - на 7.50!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички