Слаб ЦСКА за първи път не вкара в Първа лига, но се спаси от загуба от Берое


Слаб ЦСКА за първи път не вкара в Първа лига, но се спаси от загуба от Берое
Снимка: Marin Bonev / LAP.bg

4663 0

Носителят на Купата на България ЦСКА записа втори мач през този сезон в Първа лига, в който не успя да спечели. За първи път през кампанията "червените" не отбелязаха попадение и в крайна сметка завършиха наравно 0:0 срещу Берое!

"Армейците" изиграха един от най-слабите си двубои в шампионата за този сезон и отправиха едва два точни удара в срещата (до самия край бе само един). Домакините пък имаха няколко доста добри шанса за отбелязване на гол, но не бяха достатъчно прецизни в завършващата фаза, а освен това вратарят на ЦСКА Густаво Бусато се представи на висота.

Играчите на Стойчо Младенов продължават с тежката си програма, като в следващите две седмици (до следващата пауза за мачовете на националните отбори) ще имат мачове с Арда (Купата на България), Локомотив Пловдив (Първа лига), Зоря (Лигата на конференциите) и ЦСКА 1948.

За Берое предстои мач с Черно море за Купата на България, а след това и двубой с Лудогорец от Първа лига.

СЪСТАВИ

Берое: Ганев, Цветков, Стефанов, Генов, Динков, Мечев, Даскалов, Василев, Хаджиев, Перейра, Камбуров

ЦСКА: Бусато, Мазику, Матей, Метс, Гълъбов, Вион, Юга, Варела, Йомов, Вилдсхут, Кайседо

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първото 100%-ово голово положение бе в полза на Берое и дойде в 20-ата минута (първи точен удар и в самия мач). Мартин Камбуров бе намерен на отлична позиция в наказателното поле и опита изстрел моментално, но не го направи толкова категорично и позволи на Бусато да спаси с хубав плонж.

Секунди по-късно Федерико Варела се отличи с нов страхотен пас, този път към Георги Йомов. Българинът обаче пое топката по много слаб начин и не успя да отправи завършващ удар.

До края на полувремето не се стигна до чисти голови положения и в крайна сметка двата тима се прибраха за почивка при нулево равенство.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Домакините от Берое излязоха променени за втората част и в 56-ата минута можеха да открият резултата, но Генов стреля малко над вратата от добра позиция.

В 68-ата минута домакините стигнаха до нова чудесна възможност, а топката този път се озова в Кийлън Лебой, който обаче стреля право във вратаря, вместо да насочи топката към някой от двата ъгъла.

В 90-ата минута се стигна до най-чистата ситуация в срещата. Хаджиев намери с глава центриране от ъглов удар, но изстрелът му бе в обсега на Бусато, който успя да спаси.

В последните секунди Даскалов стреля отдалеч, но отново топката бе в обсега на бразилския страж на ЦСКА, който отново спаси.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Носителят на Купата на България ЦСКА ще опита да вдигне глава след огромното разочарование, което преживя съвсем наскоро. "Червените" загубиха с 0:1 от Зоря и останаха почти без реални шансове за излизане от групите в Лигата на конференциите.

Отборът обаче няма право да изпада в "дупка", тъй като има много важна цел в първенството, както се изрази една от звездите на тима Георги Йомов. А в Първа лига към момента всичко върви отлично за "червените".

Те имат най-малко изиграни мачове от всички в шампионата, но въпреки това са втори с 22 точки от 8 мача (единствено шампионът Лудогорец е с повече точки - 24 от 9 мача). Пред ЦСКА обаче предстои голямо изпитание - гостуване на Берое.

Заралии се намират на 6-ото място във временното класиране и имат 16 точки от 11 срещи. В последните 5 директни мача между тези съперници софианци имат предимство - 3 победи за тях, 1 успех за Берое и 1 равенство.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички