ЦСКА отново не счупи нулите, второ поредно равенство за Илич и компания по време на зимната подготовка


ЦСКА отново не счупи нулите, второ поредно равенство за Илич и компания по време на зимната подготовка
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

2884 0

ЦСКА и северномакедонския Македония Гьорче Петров.не успяха да се победят в контролна среща, играна в Турция. Петата контрола на "червените" от зимната подготовка завърши при резултат 0:0.

Българският гранд контролираше срещата през по-голямата част. Момчетата на Илич бяха по-активния тим през първото полувреме. Лазар Туфегджич и Жираир Шагоян имаха добри възможности за гол, но не успяха да ги материализират.

Македония ГП разчиташе основно на контраатаки, а през втората част близо до гола бе Браян Морено, но негов удар в 69-ата минута бе спасен. До края на срещата не се случи нищо по-интересно, а двата тима не успяха да счупят нулите в Турция.

Още утре (30 януари) ЦСКА излиза за следващата си контрола, която ще бъде срещу отбора от Казахстан - Шахтьор Караганда.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Мачът започна двуостро, като се забеляза битка в средата на терена рано-рано. Най-близо до гола обаче стигната северномакедонците. Техен играч бе изведен очи в очи с Евтимов, но стражът на "червените" реагира бързо, излезе и успя да улови топката, като запази мрежата си суха.

След 15-ата минута ЦСКА пое инициативата, момчетата на Илич държаха топката повече и разиграваха със спокойствие. В 17-ата минута обаче се стигна до нов шанс за северномакедонците, но Иван Турицов попречи на Лемос да вкара, като блокира неговия удар успешно.

15 минути по-късно Лазар Туфегджич си пробва късмета от далечна дистанция. Неговия техничен удар обаче прелетя над напречната греда на Стевковски. Малко по-късно се стигна и до първия точен удар в мача. Туфегджич направи пробив отдясно и центрира в наказателното поле за Шагоян, който стреля с глава, но Стевковски се намеси подобаващо и отрази. В самия край на първата част Матеус стреля от дъгата на наказателното поле, но ударът му мина над гредата на Евтимов.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част стартира добре за ЦСКА. "Армейците" създадоха няколко положения, като най-близо до гола бяха Шопов и Туфегджич, но Стевковски съумя да направи добри намеси и опази вратата си суха. Северномакедонците бяха притиснати в своята половина и разчитаха основно на контраатаки.

Македония ГП взе превес към средата на полувремето. Тимът от нашата съседка обаче не успя по никакъв начин да застраши вратата на Евтимов. В 69-ата минута Браян Морено можеше да вкара след добавка от наказателното поле, но резервният страж на северномакедонците Тасев успя да спаси.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЦСКА: Евтимов, Турицов, Живков, Махмутович, Кох, Минков, Шопов, Шагоян, Марселино, Туфегджич, Морено

Македония ГП: Стевковски, Яго, Мишевски, Илиевски, Лазаревич, Воша, Самаке, Стоилов, Лемос, Шкендери, Стойкоски

ПРЕДИ МАЧА

До момента "червените" записаха една победа, едно равенство и две поражения в Турция. Българският гранд игра срещу този тим през лятото в предварителните кръгове на Лига на конференциите. Мачът в Скопие завърши 0:0, но в София Македония ГП бе разбит с 4:0.

Припомняме, че контролата бе заплашена от провал, след като феновете на столичния тим се обявиха против провеждането ѝ след поредния антибългарски акт в нашата съседка - побоя над секретаря на български клуб в Охрид Християн Пендиков.

От ЦСКА не отмениха мача, но убедиха съперника си той да се проведе под мотото "не на насилието". Ето каква сума трябваше да извадят "червените", ако бяха отменили мача със северномакедонците

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички