"Червена" агония и румънски разгром в последната контрола на ЦСКА


"Червена" агония и румънски разгром в последната контрола на ЦСКА
Снимка: Cska.bg

5911 0

ЦСКА бе разбит от носителя на Купата на Румъния Сепси. "Червените" загубиха с 0:4 в последната си контрола от подготвителния лагер в Австрия. Българският гранд получи три безответни попадения през първата част, а възпитаниците на Саша Илич бяха неузнаваеми.

Те не успяха да създадат чисто положение за 45 минути, а междувременно не успяха да покажат добра игра в своето поле. Личаха груби грешки, които бяха съпътствани от липса на късмет за "армейците".

Единствената добра новина в срещата бе включването на Жорди Кайседо, новото попълнение Брадли де Нойер, както и това на завърналия се от дълготрайна контузия Юрген Матай. Вторият нидерландец записа около 20 минути, а това бе първата му поява в проверка от тази подготовка.

Резултатът бе открит още в 4-ата минута, когато Димитър Евтимов излезе неразчетено, а грешката му бе наказана от Матей. След още четири Нинай засече с глава от корнер и удвои резултата. В 43-атата минута българският страж бе разстрелян за втори път от Козмин Матей, който пое подаване в наказателното поле.

Втората част бе категорично по-добра за "червените", но така и не успяха да се разпишат. Тя бе съпроводена от ред промени, а най-сериозните положения бяха създадени от появилия се като резерва Марк-Емилио Папазов.

За ЦСКА предстои завръщане в България, където ще се проведе финалната част от подготовката на тима. Очакват се нови входящи и изходящи сделки, а първият официален мач за клуба е срещу Арда Кърджали от Първа лига. Срещата е насрочена за 10 юли от 21 часа на стадион "Българска армия".

Първо полувреме:

"Армейците" започнаха последната си контрола на австрийска земя. ЦСКА бе подложен на офанзива в първите две минути, но постепенно срещата става равностойна.

Гол! Сепси повежда в 4-ата минута. Димитър Евтимов излезе да избива извеждащ пас на гостите, но стражът не съумя да изчисти по добър начин и топката попадна в Козмин Матей. Той просто стреля в празната врата. 0:1!

Гол! Бранислав Нинай удвоява преднината за румънския тим в осмата минута. Централният бранител засече центриране от корнер с глава. 0:2!

ЦСКА започна да атакува повече между двете попадения, но бяха изненадани при ъгловия удар. Към 12-ата минута "червените" рядко съумяват да стигнат до противниковата врата, а Сепси продължава да атакува.

Двата тима взимат кратка почивка за вода в 25-ата минута. До този момент липсват нови опасни положения пред двете врати, а отборите си поделят инициативата. 

"Армейците" получиха право да изпълняват фаул от зоната около наказателното поле, но без никакъв успех. Последва центриране за Кръстев на втора греда, но топката бе избита, преди да достигне до българина. 

Гол! Козмин Матей вкарва втория си гол в 43-ата минута. Юга сгреши разиграване в своята половина, което позволи на съперника да отнеме топката. Така Матей пое пас, излъга "червен" бранител и разстреля Евтимов. 0:3!

Второ полувреме:

ЦСКА започва втората част с пасив от три попадения и редица офанзивни промени. Илич се е опитал да преобрази офанзивната част на "червените", която не успя да създаде нищо опасно през първото полувреме.

Приминалият през Левски Марк-Емилио Папазов стреля опасно в 48-ата минута, но топката премина встрани от целта. Той пое пас и се озова около наказателното поле, като впоследствие потърси далечния ъгъл.

В 53' само рефлексът на Евтимов спаси "червените" от четвърто попадение. Сепси разви атака по десния фланг, която се разви чрез центриране, а Тудорие завърши с удар с глава. Стражът на ЦСКА успя да отрази.

Последва отговор и от "армейците". Те организираха нападение по десния фланг чрез Туфегдчич, който изпрати кълбото към наказателното поле. Там опасно стреля Папазов, но положението бе спасено, а бе свирена и засада.  

В 60-атата минута последва нова порция от промени в българския тим. Сред тях личат включванията на Жорди Кайседо и неофициалния дебют на последното ново попълнение Де Нойер.

Гол! 71' Румънският тим успя да отнеме в центъра на терена и да атакува по десния фланг. Противниковият играч навлезе в наказателното поле, Евтимов излезе да скъсява ъгъла, но топката бе изпратена към Каталинголовца, който вкара четвъртото попадение. 0:4!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЦСКА: 25. Евтимов, 19. Турицов (к), 22. Махмутович, 6. Петров, 13. Минков, 21. Юга, 5. Варела, 7. Баи, 28. Морено, 30. Вилдсхут, 14. Кръстев

Сепси: Роланд, Митреа, Аганович, Барбуц, Тудорие, Матей, Димитров, Паун, Димитреску, Нинай, Георге

ПРЕДИ КОНТРОЛАТА

Тимът на Саша Илич записа една победа и две загуби в първите си три проверки на австрийска земя. "Червените" отбелязаха общо 7 гола в тях, но допуснаха цели 9:

18 юни: ЦСКА 1:4 Гройтер Фюрт

21 юни: ЦСКА 5:3 Кематен

24 юни: ЦСКА 1:2 РБ Залцбург

Румънците, които завършиха на седмо място в Елита на страната през сезон 2021/22, до момента са безпогрешни - те победиха унгарския Ференцварош с 3:0 (22 юни), а на 24 юни надделяха над Легия Варшава с минималното 1:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички