ЦСКА стартира с Х при сблъсъка на братя Чорбаджийски, два червени картона за "армейците"


ЦСКА стартира с Х при сблъсъка на братя Чорбаджийски, два червени картона за "армейците"
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

6332 0

Българският ЦСКА започна с равенство приятелските си срещи от зимната подготовка в Турция. Вторият във временното класиране на Първа лига завърши наравно 1:1 срещу осмия в подреждането на полския елит Стал (Миелец). На терена през второто полувреме пък един срещу него се изправиха братя Чорбаджийски - Георги за "армейците" и бившият капитан на "червените" Божидар за поляците (той започна от първата минута).

Очаквано, ЦСКА изигра мача с два тотално различни състава през двете части (можете да видите по-долу в материала двете 11-ки), но поради два директни червени картона на Иван Турицов и Тибо Вион (за удар без топка) в игра и през втората част се появиха Асен Дончев и Мохамед Осман, тъй като двата тима се разбраха ЦСКА да не играе с човек по-малко в контролата.

Българският отбор завърши наравно с поляците и при приятелската им среща отпреди година. В днешния мач Стал притежаваше топката в по-голям период от време, но общо взето двата тима играха на периоди и двата отбора имаха своите моменти на превъзходство, като равенството изглежда заслужено. Чистите голови положения пък не бяха толкова често срещани.

Резултатът бе открит от "армейците" в 27-ата минита, когато каращият проби Мохамед Осман центрира от пряк свободен удар и намери Калоян Кръстев, който се разписа с глава. 10 минути след началото на второто полувреме пък резултатът бе изравнен, след като Коки Хинокио стреля от близка дистанция между двама играчи на ЦСКА в наказателното поле. Топката мина под ръката на Густаво Бусато и влезе в мрежата му, като останаха съмнения дали бразилският вратар нямаше как да се намеси по-добре.

Колкото до червените картони - този на Турицов остана труден за обяснение и наглед абсурден от главния съдия. Вион пък бе фаулиран и посегна за удар без топка, заради което видя червения картон.

СЪСТАВИ

ЦСКА: 25.Димитър Евтимов, 16. Асен Дончев, 2. Юрген Матай, 26. Росен Божинов, 18. Брадли Мазику, 3. Жеферсон, 24. Карло Мухар, 27.Мохамед Осман, 30. Яник Вилдсхут, 17.Бисмарк Чарлс, 14. Калоян Кръстев

Второ полувреме: Густаво Бусато, Иван Турицов, Мено Кох, Калоян Пехливанов, Алексис Коли, Амос Юга, Федерико Варела, Тибо Вион, Хамза Чатакович, Георги Чорбаджийски, Жорди Кайседо

Стал (Миелец): 1. Рафал Страцзек, 2. Албин Гранлунд, 4. Божидар Чорбаджийски, 5. Матеуш Зиро, 14. Кристиан Гетингер, 23. Мачей Домански, 10. Матеуш Мак, 11. Максимилиан Ситек, 20. Грегорж Томасиевич, 22. Коки Хинокио, 26. Аркадиуш Касперкиевич

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

ЦСКА излезе с коренно различна 11-ка за втората част (можете да я видите по-горе в материала - при съставите).

По подобие на първото полувреме и този път полският Стал (Миелец) започна по-активно и наложи своеобразен натиск върху отбраната на "червените", който се изразяваше в притежание на топката и центрирания.

55' - 1:1! Това даде резултат 10 минути след началото на частта. Коки Хинокио получи топката в наказателното поле и стреля между двама играчи на ЦСКА. Топката мина под ръката на Бусато, който не успя да хване удара на Коки отблизо. Останаха съмнения дали все пак не можеше да се намеси по-добре.

10 минути след това Иван Турицов бе изгонен с директен червен картон след нарушение срещу противников футболист. Все пак двата тима се договориха "армейците" да не остават с човек по-малко на терена и в игра се появи отново Асен Дончев, който игра през първото полувреме.

Малко след това ЦСКА получи още един червен картон. Тибо Вион бе фаулиран, но не реагира правилно и удари опонент без топка, за което бе изгонен. Отново бе постигната договорка и вместо него се появи Мохамед Осман, който игра и през първата част.

В 75-ата минута груба грешка на играещия до момента неубедително Алексис Коли осигури на Томашевич добра позиция за стрелба в наказателното поле, но Бусато отрази изстрела и спаси вратата си.

По-малко от 5 минути след това Варела се отличи с много хитро подаване в наказателното поле, с което изведе Чатакович срещу противниковия страж. Хамза стреля, но вратарят се справи и отклони удара му покрай своята врата, за да се стигне до ъглов удар.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В първите секунди Стал започна по-активно срещата и създаде напрежение пред вратата на българския клуб на няколко пъти. Още в първите секунди имаше пряк свободен удар на отлична позиция, но изпълнението бе слабо и завърши в стената.

В 6-ата минута пък пробиха отлично отдясно по нападанието си - през зоната на Мазику, а пробивът завърши с успореден на голлинията пас и опасен удар, който бе спасен от Евтимов.

Постепенно ЦСКА започна да контролира топката повече, но не съумяваше да създаде някоя по-опасна атака, с която да застраши по-сериозно вратата на опонента. Към 25-ата минута "армейците" нямаха точен удар към вратата на Страцзек, а защитата на поляците не бе и застрашавана.

В 26-ата минута Мухар изведе отлично Вилдсхут отляво, а нидерландецът напредна с топка в крака и влезе в наказателното поле, но не комбинира със съотборник, а опитаният изстрел бе неточен и мина покрай вратата. Затвърди се допълнително усещането обаче, че ЦСКА опитва да организира своите атаки предимно отляво.

27' - 1:0! При центриране от пряк свободен удар на каращия проби Мохамед Осман бе намерен Калоян Кръстев в наказателното поле. Нападателят стреля отлично с глава и с първия точен удар за ЦСКА в мача българският тим излезе напред в резултата.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

ЦСКА вече две седмици е на подготовка в Алания, а сега е време възпитаниците на Стойчо Младенов да проведат първата си контролна среща. Наставникът на "червените" обаче няма да е на терена, тъй като е под лекарско наблюдение след симптоми на вирусна инфекция.

Неговите асистенти ще има богат избор за формирането на състава, тъй като разполагат с разширена група футболисти за подготовка в Турция. Очаква се треньорският щаб да даде шанс за изява на възможно най-много състезатели.

Участие твърдо няма да вземат играчи с леки здравословни оплаквания и такива, които имат да наваксват изоставането си в подготовката като Томас Лам, Йоан Баи и Греъм Кери, а по всяка вероятност и новото попълнение Маурисио Гарсес, информираха от клуба.

Първи игрови минути след възстановяването си от операция ще получи холандецът Мено Кох. Възможност да демонстрират своя потенциал и да впечатлят треньорския щаб ще имат и двама каращи пробен период играчи - левият бек Алексис Коли и изявяващия се като плеймейкър холандец Мохамед Осман.

Съперникът на „червените“ заема на полусезона 8-мо място в полската „Екстракласа“. През зимата на 2021-а година двата тима завършиха 0:0 в същия турски курорт. В ариергарда на Стал личи името на бившия капитан на ЦСКА Божидар Чорбаджийски. Не е изключено по време на спаринга бранителят да се изправи в сблъсък срещу по-малкия си брат Георги, който отскоро е част от представителния отбор на българския клуб.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички