ЦСКА профука куп положения и капитулира срещу Зоря в Лига на конференциите


ЦСКА профука куп положения и капитулира срещу Зоря в Лига на конференциите
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

15309 0

ЦСКА ще съжалява много за изпуснатия златен шанс за победа в Лига на конференциите, след като "червените" профукаха куп положения и допуснаха минимално поражение с 0:1 от Зоря Луганск на стадион "Васил Левски" в мач с много нерви, сериозни пропуски, спорни съдийски отсъждания и дори червен картон за Тибо Вион. 

"Армейците" стартираха двубоя отлично и създадоха половин дузина прекрасни ситуации в пеналтерията на Зоря. Кайседо и Видсхуст направиха сериозни пропуски, докато Йомов "бродираше" по дясното крило и беше най-добрият играч на ЦСКА през първите 45 минути. 

В първите 20 минути на втората част обаче ситуацията се обърна. Действията на гостите станаха доста по-изострени в предни позиции, създадоха няколко положения и, в крайна сметка, в 65' Саядманеш вкара от 15-ина метра, стреляйки диагонално от лявата граница на наказателното поле, а Бусато не се намеси никак убедително - 0:1. 

ЦСКА реагира чак в последните 10 минути, когато в самия край на мача създаде положения, а освен това имаше две много спорни ситуации за дузпа, които бяха подминати от главния рефер (в Лига на конференциите няма VAR). Съдията беше изпратен с бесни освирквания от феновете. 

Резултатът обаче остава - 0:1 за Зоря, което праща ЦСКА в много незавидна позиция, оставайки единственият отбор без победа в групата, докато Бодьо/Глимт шокира света с 6:1 над Рома. "Червените" са с 1 точка, докато украинците са 3-и с 3 точки. Бодьо е №1 в групата със 7 точки, а Рома е с 6. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Старт на срещата! 

"Червените" стартираха срещата много по-активно от своя опонент и демонстрираха сериозна скорост в действията си в първите 10 минути. Стигна се до няколко опасни нахлувания в половината на Зоря, а в 7' Вилдсхут направи непростим пропуск, след като беше изведен сам срещу вратаря, но не успя да го преодолее.

Възпитаниците на Стойчо Младенов продължиха да играят много добър футбол и няколко минути по-късно и пред Кайседо се откри прекрасен шанс, но ударът му беше отразен от Мацапура - страхотно спасяване на стража на Зоря. Така преминаха и първите 20-ина минути на мача - мощен натиск на ЦСКА и оцеляване на украинския тим в мача. 

В средата на полувремето статистиката сочеше почти 5 пъти повече подавания за селекцията на ЦСКА, а в 25' отлично центриране на Мазику можеше да доведе до гол, но Йомов на далечната греда на успя да засече - натискът на ЦСКА не стихваше. 

В 30' пред ЦСКА се откри първи шанс за контраатака, като Йомов беше изведен по дясното крило. Националът нахлу към наказателното поле и пусна остър пас за Кайседо, но нападателят се размина на сантиметри с топката - пореден пропуснат шанс за "армейците". 

До края на полувремето още няколко пробива на Йомов доведоха до опасности, но защитата на Зоря се справи - 0:0 до почивката. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част стартира с картон за Юрген Матей, който спря много опасна акция на Зоря, и то току преди Захеди да нахлуе в наказателното поле. Последвалият удар мина на сантиметри встрани от вратата - първи шанс за украинската селекция в мача. 

Определено гостите заиграха по-активно и стигнаха и до няколко опасни центрирания и удари, докато "червените" леко се отдръпнаха назад, може би в опит да "отворят" защитния вал на съперника. Лоша новина обаче сполетя ЦСКА, след като Греъм Кери получи контузия и не можа да продължи мача, а на негово място влезе Варела. 

В 65' се стигна до най-лошият възможен развой за "червените". При наглед не сложна ситуация и тъч за Зоря дълбоко в половината на ЦСКА, топката стигна до страничната граница на наказателното поле. Там между двама Саядманеш успя да стреля много технично, а Бусато не успя да реагира и топката влетя в мрежата - 0:1 за Зоря! 

ЦСКА не успя да реагира веднага, но все пак в 76' футболистите на Стойчо Младенов най-накрая стигнаха до положение за изравняване. При центриране от корнер Мухар засече топката, но право във вратаря. В 82' Мазику заложи на индивидуален пробив през центъра и реши да стреля от дъгата на наказателното поле, но не успя да преодолее купа от тела пред себе си. Минута по-късно на терена се появи Калоян Кръстев, а Младенов заложи на схема 4-4-2. 

В 85' при поредица от центрирания в наказателното поле на Зоря домакините на три пъти искаха да бъде отсъдена дузпа, а двама играчи на ЦСКА получиха картони заради протести. И трите претенции не бяха уважени от главния рефер - първата за изблъскване на Баи (каквото имаше), втората за игра с ръка (вратарят изби топка в ръката на защитник на Зоря), а третата отново за игра с ръка, но такава нямаше. 

В добавеното време Тибо Вион, който влезе от пейката, си изкара директен червен картон за абсолютно груб фаул срещу играч на Зоря - 10 човека на терена за ЦСКА при оставащи 2-3 минути да бъдат доиграни. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЦСКА: Густаво Бусато, Иван Турицов, Юрген Матей, Томас Лам, Брадли Мазику, Мухар, Жеферсон, Георги Йомов, Яник Вилдсхуд, Греъм Кери, Жорди Кайседо

Зоря: Дмитро Мацапура, Денис Фавосов, Максим Имерков, Игор Снурницин, Дмитро Хомченовски, Серхи Булеца, Ловро Чвек, Алахар Сайадманешиадех, Артьом Громов, Шахаб Захеди, Олександър Гладки

ПРЕДИ МАЧА

Тимът на Стойчо Младенов стартира участието си в надпреварата със загуба 1:5 на стадион "Олимпико" от Рома на Жозе Моуриньо. Последва нулево равенство в София с Бодьо/Глимт. Във временното класиране "червените" са на трето място и днес имат удобна възможност да изместят норвежците, които имат трудно домакинство на римските "вълците".

Зоря е последен в подреждането с нулев актив от точки и голова разлика 1:6. Украинският отбор загуби от Бодьо с 1:3, а след това инкасира три гола и от Рома в Италия. 

"Армейците" добре познават днешния си съперник, тъй като през 2019 г. играха срещу него на прага на групите на Лига Европа. Първият мач в София завърши 1:1, а на ревашна в Украйна ЦСКА загуби с 0:1 и отпадна от надпреварата. 

Какво казват букмейкърите?

- Победа на "червените" - 1.85

- Равенство в срещата - 3.40

- Победа на Зоря Луганск - 4.50

- Над/Под 2.5 гола - 2.00/1.80

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички