ЦСКА се измъчи в Рига, "червените" продължават напред в Лига Европа след дузпи


ЦСКА се измъчи в Рига, "червените" продължават напред в Лига Европа след дузпи
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

13801 0

Отборът на ЦСКА постигна много трудна, но изключително сладка победа над тима на Рига в срещата-реванш от първия квалификационен кръг на Лига Европа. "Червените" загубиха с 1:0 в редовното време, като след успеха в София със същия резултат, се стигна до продължения и дузпи.

Домакините вкараха единственото попадение преди почивката, като Черномордис бе оставен сам при центриране от корнер и с глава насочи топката, а Черниаускас се намеси изключително слабо и се стигна до попадение.

През втората част бяха по-интересните моменти, като първо Тиаго бе изгонен за втори жълт картон, а в последните минути Кирил Десподов изпусна дузпа.

В продълженията и тимът от Латвия остана с човек по-малко за втори жълт картон, а при изпълненията на наказателни удари всички играчи на Нестор Ел Маестро бяха точни. Домакините пък изпуснаха още първата си дузпа и така ЦСКА продължава напред в турнира.

В първите 25' от срещата тимът на ЦСКА бе по-дейният на терена в латвийската столица. Играчите на Нестор Ел Маестро комбинираха свободно, но не можеха към този момент да намерят път към вратата на Озлос.

Обратно на очакванията обаче Рига поведе в резултата. При центриране от корнер Черномордис бе оставен сам и отправи удар, като Черниаускас можеше да се намеси по-добре при попадението.

5' след подновяването на играта "червените" можеха да изравнят, след като Николай Бодуров надскочи всички и отправи удар с глава, но право в ръцете на Озлос.

В 73' се стигна до най-доброто положение за гостите, като Малинов центрира в наказателното поле, където Десподов отправи удар с глава, но топката се удари в страничната греда.

2' по-късно Тиаго спря обещаваща контраатака на Рига, за което получи втори жълт картон и напусна терена.

3' преди края на редовното време Кирил Десподов бе фаулиран в наказателното поле от вратаря на Рига и последва сигнал зад дузпа. 21-годишният атакуващ футболист застана зад топката, но Озлос опази вратата си суха.

Продължения

В голяма част от първото продължение не се игра много футбол, след като първо играч на Рига получаваше медицинска помощ, а след това и появилият се като резерва Енрике Рафаел също имаше нужда от лекарска намеса. През останалата част ЦСКА владееше повече инициативата, а домакините се отбраняваха. 

В 109' и Рига остана с човек по-малко, след като Стефан Ванич получи втори жълт картон за нарушение, при което бе отсъден свободен удар. Последва "червена" комбинация, но без успех за момчетата на Нестор Ел Маестро.

В 114' ЦСКА стигна до най-доброто си положение в продълженията. Едвин Джеси стреля от дъгата на наказателното поле. Озлос спаси, но кълбото падна на крака на Десподов. Последният също насочи топката към вратата, но стражът на Рига се изправи бързо и отново разочарова "червените".

Дузпи

ЦСКА получи правото първи да изпълни дузпа и Малинов бе точен - 1:0. Отговорът на домакините бе разочароващ, като Лемаич прати топката над вратата.

Вторият изпълнител за тима на Нестор Ел Маестро бе капитанът Николай Бодуров, който прати топката в средата на вратата успешно - 2:0. Втори за Рига зад кълбото бе появилият се като резерва Тиаго Фримао, който с всичка сила прати топката в мрежата за 2:1.

Джеферсон бе третият изпълнител за българския отбор и той също не сгреши - 3:1, но Рига отново намали.

Едвин Джеси бе четвъртият точен изпълнител, но Баенко с всичка сила прати топката зад Черниаускас - 4:3.

Решителната дузпа изпълни Кирил Десподов, който по-рано в хода на срещата изпусна от бялата точка. Този път обаче младият футболист не сгреши и донесе победа на своя тим.

Състави:

Рига: 12. Озлос, 3. Куракинс, 6. Васчук, 13. Габовс, 21. Дейвис, 22. Лемаич, 25. Шарич, 26. Панич, 29. Баенко, 34. Черномордис, 35. Енин

ЦСКА: 30. Черниаускас, 27. Секулич, 4. Чорбаджийски, 5. Бодуров, 3. Джеферсон, 15. Малинов, 26. Антов, 7. Жоржиньо, 6. Пинто, 19. Десподов, 20. Тиаго

Преди мача

Добрата новина в лагера на българския тим е, че Кирил Десподов е напълно възстановен от контузията, заради която не взе участие в първия мач. Треньорът Нестор Ел Маестро обаче не обяви дали нападателят ще попадне в стартовия състав. Ако това се случи, Десподов по всяка вероятност ще предизвика промяна в тактиката на Ел Маестро и може Десподов да е на върха на атаката.

Наставникът на "червените" заяви, че очаква агресивна игра от страна на Рига, който още в първия мач показа, че никак не е за подценяване. Ако ЦСКА се класира за втория квалификационен кръг на Лига Европа, съперник на отбора ще бъде австрийският Адмира Вакер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички