Колеблив ЦСКА отново не убеди с играта си, но е на 1/4-финал за Купата на България


Колеблив ЦСКА отново не убеди с играта си, но е на 1/4-финал за Купата на България
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

7463 0

Отборът на ЦСКА успя да победи Септември София с 2:1 като символичен гост на стадион "Българска армия" и се класира за четвъртфиналите в турнира за Купата на България. Макар и отново да показаха колебания в играта си, "червените" стигнаха до така важната победа в осминафиналите.

Септември, който се съгласи да изиграе домакинството си на "Армията", а не на Националния стадион "Васил Левски", игра като равен с равен с "червените" и имаше отлични шансове да стигне поне до продължения. ЦСКА обаче показа класата си във второто полувреме, когато успя да стигне до два гола чрез Маурисио Гарсес и Дюкенс Назон от дузпа.

Между двата гола на ЦСКА падна още едно попадение за "червените" чрез Станислав Шопов, което обаче бе отменено поради засада. Септември успя да се върне в мача в 83-ата минута с гол на Асен Георгиев от корнер. Тимът създаде още няколко положения за гол до края, но не успя да стигне до изравнително попадение.

Така ЦСКА постигна желания резултат, но има върху какво да размишлява след представянето на терена. Тимът се класира за четвъртфиналите след нов труден успех, след като в миналия кръг трябваше да играе дузпи срещу Гигант (Съединение). Септември пък се сбогува с Купата и ще трябва да се фокусира изцяло върху шампионата.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Септември започна офанзивно срещата и създаде известен хаос в пеналтерията на ЦСКА още в първите секунди. Вратата на Димитър Евтимов бе на няколко пъти застрашена, като в 10-ата минута стражът трябваше да спасява удар на Мартин Петков. Постепенно "червените" успяха да неутрализират съперника и се настаниха по-трайно в неговата половина, но чисти положения за гол липсваха.

В следващите минути ЦСКА срещна трудности в достигането до ситуации пред противниковата врата, но и успя да ограничи възможностите пред Септември. В 37-ата минута обаче вратата на "червените" отново бе под заплаха, след като Атанас Кабов опита удар, който бе спасен от Евтимов. Топката попадна в краката на Петков, но той не успя да направи добавка.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Десет минути след подновяването на играта ЦСКА успя да излезе напред в резултата. Тибо Вион проби по десния фланг, откъдето опита центриране към наказателното поле. Асен Георгиев опита да изчисти топката, но вместо това я прати в Маурисио Гарсес. Футболистът на ЦСКА веднага си освободи пространство за стрелба и вкара от непосредствена близост до вратата - 0:1!

Само пет минути по-късно ЦСКА стигна и до второ попадение. Брадли де Нойер направи чудесен пробив през левия фланг, нахлувайки в наказатателното поле на Септември. Последва подаване към Станислав Шопов в пеналтерията, който с прецизен удар прати топката във вратата на стража Василев. Голът обаче бе отменен от ВАР заради засада на Де Нойер в хода на атаката.

В средата на полувремето Маурисио Гарсес проби отляво и опита центриране, но Асен Георгиев блокира подаването му с ръка. Главният съдия отсъди дузпа, а зад бялата точка застана Дюкенс Назон. Футболистът на ЦСКА нямаше никакви проблеми да реализира във вратата на Септември за 0:2!

В 83-ата минута Септември върна един гол в мача. ЦСКА "заспа" при центриране от корнер, оставяйки снажния Асен Георгиев да се извиси във въздуха и да забие топката с глава в мрежата на "червените". И Амос Юга, и Брадли де Нойер можеха да се справят по-добре в ситуацията - 1:2!

Стартови състави:

Септември: Василев, Джиков, Георгиев, Арсов, Николов, Чандъров, Костадинов, Колев, Кабов, Петков, Стоянов

ЦСКА: Евтимов, Петров, Юга, Махмутович, Де Нойер, Вион, Жеферсон, Шопов, Линдсет, Гарсес, Морено

ПРЕДИ МАЧА

На 26 ноември ЦСКА бе напът да допусне грандиозна издънка срещу третодивизионния Гигант Съединение на 1/16-финалите, но в крайна сметка успя да го пречупи след изпълнение на дузпи.

На 23 ноември Септември пък се наложи с минималното 1:0 при гостуването си на Крумовград, който е воден от Велислав Вуцов.

Първоначално срещата трябваше да се проведе на Националния стадион "Васил Левски", но, след постигната договорка между двата клуба, тя ще се състои в дома на "червените"- "Българска армия".

ЦСКА и Септември играха два пъти до момента през сезон 2022/23 - на 14 август "армейците" победиха с 1:0 в 6-ия кръг от Първа лига, а на 25 септември бе постигнат успех с 2:0 в контролна среща!

Септември София - ЦСКА по ТВ: Къде да гледаме 1/8-финала?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички