Трудна, но най-вече пестелива победа за ЦСКА преди Левски


Трудна, но най-вече пестелива победа за ЦСКА преди Левски
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

5476 0

След като по-рано днес Левски направи генерална репетиция за дербито с ЦСКА с 6:0 срещу Атлетик (Куклен), "червените" също загряха за мача през уикенда с труден успех за Купата на България с 2:0 в гостуването си на лидера във Втора лига Монтана.

Първото попадение в срещата падна в началото на второто полувреме, като новото попълнение Евандро се разписа след подаване от корнер на завърналия се сред титулярите Станислав Манолев. В последната секунда Али Соу се възползва от липсата на вратаря на домакините на вратата и пусна 40-метров удар, който се озова във вратата - 0:2.

"Армейците" имаха малко на брой положения срещу стабилния в защита тим на домакините, но Монтана така и не съумя да генерира добри ситуации, за да стигне до гол. Нестор Ел Маестро започна със 7 промени в състава си, но въпреки по-слабата игра, ЦСКА изпълни целта си и стигна до 1/8-финалите на турнира.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Промените в състава на ЦСКА определено попречиха на добрия старт на срещата. "Червените" натискаха епизодично през първото полувреме и създадоха едва две ситуации за гол.

Първата беше в 10', когато Евандро проби към наказателното поле и стреля, но вратарят улови. В 29' пък "червените" изпуснаха най-добрата възможност за гол. Жоржиньо догони наглед безнадеждна топка и успя да я центрира перфектно към близката греда. Малинов точно щеше да нанесе удар, когато Манолев от далеч по-неизгодна позиция стреля с глава и прати топката в аут.

През първите 45 минути играчите на Нестор ел Маестро заложиха на куп центрирания в наказателното поле, но играчите в синьо се справиха перфектно в защита и, въпреки че рядко атакуваха, запазиха равенството с перфектна дефанзивна игра - 0:0.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 52' безспирните центрирания в крайна сметка дадоха резултат. При изпълнение на корнер отляво на нападението Манолев прати топката към близката греда. Там с нея се размина Мауридес, но Евандро дебнеше зад него и реализира първия гол в срещата - 0:1.

Само 10 минути по-късно домакините можеха да изравнят, след като Цветков беше изведен зад отбраната и стреля опасно, но Стипица успя да отрази. В 82' пък Мауридес можеше да реши всичко в мача, но ударът му с глава мина встрани от вратата. 5 минути отново той пропусна сериозно положение в полза на "червените", но в крайна сметка това не изигра лоша шега  на ЦСКА. В добавеното време Антов пусна страхотен пас по тревата за резервата Соу, който се възползва от излизането на вратаря Орлинов и от 40 метра стреля точно във вратата - 0:2 и край на мача!

СЪСТАВИТЕ:

МОНТАНА: 1. Орлинов, 2. Попов, 3. Михов, 4. Ташев, 5. Цонков, 20. Илиев, 13. Йорданов, 8. Тасев, 9. Илиев, 22. С. Георгиев, 21. Трифонов
ЦСКА: 1. Стипица, 2. Атанасов, 4. Чорбаджийски, 5. Бодуров, 7. Жоржиньо, 9. Мауридес, 10. Евандро, 11. Манолев, 15. Малинов, 16. Бикел, 27. Секулич

МОНТАНА: 1. Орлинов, 2. Попов, 3. Михов, 4. Ташев, 5. Цонков, 20. Илиев, 13. Йорданов, 8. Тасев, 9. Илиев, 22. С. Георгиев, 21. Трифонов

ЦСКА: 1. Стипица, 2. Атанасов, 4. Чорбаджийски, 5. Бодуров, 7. Жоржиньо, 9. Мауридес, 10. Евандро, 11. Манолев, 15. Малинов, 16. Бикел, 27. Секулич

ПРЕДИ МАЧА

Монтана, който сега е член на Втора лига, беше опонент на столичани" в този турнир и през 2016 година, когато ЦСКА стана шампион. Двата тима обаче се срещнаха на финала и бяха в разменени позиции - Монтана беше член на Първа лига, а "червените" - на "В група".

Очаква се треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро да заложи на смесица от титуляри и резерви. Промени ще има във всички линии, като съставът ще бъде съобразен и с предстоящия сблъсък с Левски в първенството. Въпреки че през седмицата приема Арда, Монтана няма да пази футболисти за следващия си мач днес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички