ЦСКА е на 1/4-финал за Купата на България, въпреки че игра 40 минути с човек по-малко


ЦСКА е на 1/4-финал за Купата на България, въпреки че игра 40 минути с човек по-малко
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

6173 0

ЦСКА игра почти цяло полувреме с човек по-малко, но все пак успя да победи Арда Кърджали с 2:0 на свой терен и така да се класира на 1/4-финалите за Купата на България.

И двете попадения паднаха през първата част и бяха дело на Жорди Кайседо, а Брадли Мазику бе изгонен с директен червен картон в началото на второто полувреме. В края на мача интригата можеше да се върне, но еквадорският нападател на "армейците" изчисти топката пред голлинията и не позволи на Арда да упражни финален натиск в търсене на изравнителен гол!

Ето как се разви двубоят на стадиона в Борисовата градина:

Още във втората минута Георги Йомов опита удар от границата на наказателното поле, но топката премина високо над вратата. Малко след това Жорди Кайседо прати кълбото в мрежата, но преди това бе извършил фал срещу вратаря Иван Караджов и попадението не бе признато. В 19-ата минута и гостите показаха "зъби", но Рубежич не успя да уцели очертанията на вратата с глава от точката на дузпата. 

В 22-ата минута след центриране от корнер топката бе отклонена на първа греда, а след това Кайседо я засече и откри резултата в полза на ЦСКА - 1:0! В 36-ата минута отново еквадорецът се разписа за 2:0, след като получи чудесен пас от Георги Йомов успоредно на голлинията и нямаше проблеми да реализира на празна врата.

Пет минути след началото на втората част Иван Коконов стреля опасно и въпреки че Димитър Евтимов изпусна топката, втората му намеса бе по-добра. В ответната атака и колегата му Иван Караджов трябваше да показва рефлекс, за да спаси вратата си от трети гол.

В 53-ата минута Брадли Мазику получи директен червен картон, след като препъна откъсващия се сам срещу вратаря Коконов. Гостите от Кърджали опитаха да упражнят натиск, но единственото по-интересно положение бе удар на Спас Делев високо над вратата.

15 минути преди края в игра за ЦСКА се появиха Карло Мухар и Карол Метс на мястото на Георги Йомов и Яник Вилдсхут. На "Българска армия" по нищо не си личеше кой отбор е с 10 и кой с 11 души, но все пак Арда бе близо до това да намали резултата шест минути преди края на редовното време... При центриране от корнер топката бе отклонена на първа греда и точно преди да влети във вратата на "армейците", Жорди Кайседо я изчисти пред голлинията!

Стартови състави:

ЦСКА: Евтимов, Лам, Турицов, Матей, Мазику, Юга, Жеферсон, Кери, Йомов, Вилдсхут, Кайседо

Арда: Караджов, Желев, Петков, Георгиев, Крумов, Коконов, Рубежич, Руменов, Делев, Котев, Йорданов

ПРЕДИ МАЧА

В последните си срещи от вътрешното първенство и двата тима записаха равенства - "армейците" завършиха 0:0 в Стара Загора с Берое, а "сините" от Кърджали извъртяха 1:1 у дома си със Славия.

Днешният сблъсък ще бъде повторение на финала за Купата от пролетта, когато ЦСКА се наложи с минималното 1:0 с гол на Бисмарк Чарлс в края и вдигна трофея. Интересно е да се отбележи, че откакто Арда влезе в Елита на България, двата тима са изиграли общо седем мача помежду си, шест от които са завършвали с по-малко от 2.5 гола...

Букмейкърите дават сериозно предимиство на "армейците" - победата им е оценена с коефициент 1.44, докато равенството е със знак 4.00. Евентуален успех на Арда е фиксиран на 6.50! Вероятността в срещата да има поне 3 гола е 2.00, а под - 1.80!

*Жребият за 1/4-финалите за Купата на България ще бъде теглен след края на мача!!!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички