Безличен ЦСКА заслужено загуби от ЛАСК Линц в Турция (ВИДЕО)


Безличен ЦСКА заслужено загуби от ЛАСК Линц в Турция (ВИДЕО)
Снимка: cska.bg

8125 0

ЦСКА заслужено отстъпи на ЛАСК Линц с 1:3 по време на третата си контрола по време на зимния си подготвителен лагер в Турция. Почетното попадение на българския гранд бе дело на Станислав Шопов от дузпа четвърт час преди края, но на практика това бе една от малкото опасности пред вратата на символичните гости.

Третият във временното австрийско класиране бе по-деен по време на целия двубой и закономерно се поздрави с успех над възпитаниците на Саша Илич. Те откриха след едва 120 секунди игра, но попадението бе отменено поради засада. По този начин откриващия гол падна едва в 39-тата минута чрез Цул, докато Усор удвои в самия край на първата част.

Междувременно ЦСКА започна да играе равностойно преди двата гола, но сериозните ситуации липсваха и въобще такива се развиха едва около 35-тата минута. През втората част Илич направи куп промени, но и те не промениха коренно ситуацията през „червените“.

По този начин Гойгингер оформи класическа разлика от дузпа в 58-мата минута, а в следващото време Бусато се отчете с още куп спасявания, за да дойде и почетното попадение на Шопов отново от наказателен удар.

До този момент ЦСКА отстъпи от японския Санфрече с 0:1 и се наложи над полския Гурник Забже с 3:2. Следващата проверка пред възпитаниците на Илич е срещу Астана в петък. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Австрийският тим започна срещата по-агресивно и след 120 секунди съумя да открие резултата чрез Любичич. Хърватският нападател остана очи в очи с Бусато и не пропусна да го матира, но се оказа, че е бил в нередовна позиция при подаването. 

След 10 минути игра гостите отправиха още един удар, който бе нисък и насочен към долния ляв ъгъл, но Бусато се справи с опита на третите в Австрия. Междувременно и българският тим се впусна в няколко нападения, но не се стигаше до нищо опасно. 

Към 20-тата минута възпитаниците на Илич продължаваха да срещат трудности при създаването на опасни ситуации пред противниковата врата, но нападенията бяха и в двете посоки. По този начин натискът на символичния гост спадна. 

Между 34-тата и 35-тата минута символичните домакини стигнаха до най-опасните си ситуации до онзи момент в срещата, след като първо Де Нойер напредна по левия фланг и завърши с удар по диагонал, който Шлагер изби със сетни сили. 

Малко по-късно Туфегдчич матира противниковия страж, но страничния арбитър вдигна своя флаг и отмени второ попадение в срещата.

ГОЛ! В 39-тата минута Цул вкара първото редовно попадение в срещата, след като бе позабравен в наказателното поле на противника. Той получи подаване от аут линията и без да се бави прати топката в долния ляв ъгъл на бразилския страж. 0:1!

Само малко по-късно Накамура можеше да удвои за австрийците, но Бусато скъси ъгъла и кълбото се отрази в него. ЛАСК продължи нападението си, но не се стигна до нов опит. 

ГОЛ! Австрийците логично удвоиха след опитите си в последните секунди на първата част, когато страхотна комбинация от трима в предни позиции бе завършена от Усор. 0:2!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Символичните гости продължиха да търсят уверено третото попадение и в началото на второто полувреме, когато в 55-тата минута дойде ново чисто положение пред вратата на Бусато. Тогава рефлексът му бе тестван от статично положение, но бразилецът се справи.

След 120 секунди играч на австрийците бе забравен при корнер и засече на втора греда, но Бусато отново спаси "червените".

В 58-мата минута изблъскване в наказателното поле доведе до отсъждането на наказателен удар за символичните гости.

Гол! Появилият се от скамейката Гойгингер стреля силно и ниско в долния ляв ъгъл от бялата точка и оформи класическа разлика в полза на австрийците след по-малко от час! 0:3!

След десетина минути в две ситуации само Бусато и късметът спасиха ЦСКА от поредно попадение във вратата им. В първата ситуация бразилецът отново скаси ъгъл и изби, след което последва неточен удар. В нова атака след броени секунди стражът изглеждаше преодолян, но стрелбата не намери рамките на вратата. 

Гол!  В 74-тата минута Шопов намали за "червените" от наказателен удар за 1:3, който също бе отсъден поради изблъскване в наказателен удар. Младият национал стреля уверено в долния десен ъгъл!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Стартов състав на ЦСКА: 1. Густаво Бусато, 19. Иван Турицов, 4. Мено Кох, 6. Християн Петров, 5. Брадли де Нойер, 21. Амос Юга, 3. Жеферсон, 15. Тибо Вион, 23. Жираир Шагоян, 11. Лазар Туфегджич, 9. Дюкенс Назон

Резервите на ЦСКА: 25. Димитър Евтимов, 12. Илия Шаламанов, 2. Юрген Матей, 7. Джонатан Линдсет, 8. Станислав Шопов, 13. Галин Минков, 18. Илиан Антонов, 20. Радослав Живков, 24. Павел Жабов, 26. Марселино Кареасо, 27. Маурисио Гарсес, 28. Браян Морено

Стартов състав на ЛАСК: Шлагер, Кечкеш, Цирайс, Ренър, Михорл, Цул, Любичич, Усор, Стойкович, Хорвард, Накамура

ЦСКА - ЛАСК Линц по ТВ: Къде да гледаме контролата на "червените"?

ПРЕДИ МАЧА

До момента лидерът в Първа лига изигра две проверки на турска земя - на 18 януари бе регистрирана загуба от японския Санфрече Хирошима с 0:1, а на 20 януари бе постигнат успех с 3:2 над полския Гурник Забже.

ЛАСК Линц зимува на трето място в елита на Австрия и е малко по-напред с подготовката си, след като вече изигра 3 двубоя:

14 януари - ЛАСК Линц 5:1 Форвертс Щайр

17 януари - ЛАСК Линц 4:3 Капфенберг 

21 януари - ЛАСК Линц 2:1 Санфрече Хирошима

Четирима "червени" футболисти ще пропуснат сблъсъка с австрийците - Тобиас Хайнц, Дауда Бамба, Асен Дончев и Бисмарк Чарлс.

*До края на лагера в Турция ЦСКА ще изиграе още 3 контроли - срещу Астана (27 януари), срещу Македония Гьорче Петров (29 януари) и срещу Шахтьор Караганда (30 януари).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички