След 3 поредни финала – ЦСКА едва продължи за 1/8-финалите с дузпи и голяма мъка (ВИДЕО)


След 3 поредни финала – ЦСКА едва продължи за 1/8-финалите с дузпи и голяма мъка (ВИДЕО)
Снимка: CSKA.BG

10235 0

ЦСКА продължи за 1/8-финалите на Купата на България, след като се наложи след дузпи с общ резултат 8:7 над Гигант Съединение в голяма футболна драма. В редовното време в герои за двата тима се превърнаха Георги Стайков в 37-мата минута за домакините и Браян Морено за „армейците“ в 74-тата. При дузпите обаче това бе Димитър Евтимов, който спаси седмото изпълнение на домакините.

ЦСКА ще гостува на Септември София в следващия кръг на надпреварата. Двубоят е насрочен за 1-ви декември от 12 часа.

Българският колос логично бе по-настоятелният отбор през цялото време, но липсваха сериозните положения през първата част. След едва четири минути игра Кареасо стреля в гредата, но бе отсъдена засада. След половин час игра дойде и първата сериозна ситуация пред вратата на Евтимов, когато разбъркване в наказателното поле прати топката в Жилов, но ударът му се плъзна по външната страна на мрежата.

В 37-мата минута възпитаниците на Саша Илич пропуснаха най-чистото си положения до този момент след комбинация между Назон и Чарлс и след само 6 минути “червените“ бяха наказани - Гигант организира атака по лявото крило и Красимир Здравков прати ниско центриране, което двама "армейци" пропуснаха да изчистят. Така топката попадна в Георги Стайков, който не сгреши за 1:0!

Началото на втората част дойде с четворна смяна за софиянци – в игра се включиха Линдсет, Гарсес, Туфегдчич и Браян Морено. Само след 6 минути Васил Василев успя да си изкара два жълти картона в рамките на второто полувреме и преждевременно бе изпратен към съблекалните.

В 74-тата минута Браян Морено съумя да изравни резултата! Колумбиецът бе изведен от сериозна дистанция и остана очи в очи с Цветан Тодоров. Той първо изпрати слаб удар, но Тодоров изпусна топката, след като я парира и Морено се възползва с още един удар.

Последното сериозно положение за домакините дойде в 80-тата минута, когато отново се опитаха да се възползват от статично положение, а до края на последвалите продължения срещата се изигра предимно пред вратата на Гигант.

В третата добавена минута от общо седем такива се стигна и до втори червен картон за домакините - Райко Лалов получи втори жълт картон, след като спря Лазар Туфегдчич с изключително грубо нарушение на страничната линия.

В последвалите продължения на двубоя срещата бе изцяло пред вратата на домакините, но възпитаниците на Саша Илич така и не успяха да се възползват от положенията си. Най-вече от тях бяха на сметката на Бисмарк Чарлс.

Първо полувреме:

Първото по-интересно положение в двубоя дойде след около 4 минути, когато центриране на Шопов бе завършено от Кареасо. Колумбиецът обстреля гредата, но на по-късен етап бе отсъдена засада. 

До 20-тата минута "червените" логично контролираха двубоя, но липсваха интересните ситуации пред домакинската врата. Възпитаниците на Илич получиха по едно статично положение от двете страни на наказателното поле, но така и не успяха да реализират последвалите ситуации.

В 22-рата минута Бисмарк Чарлс се опита да достигне до извеждащо подаване, но вратарят Цветан Тодоров го изпревари. Африканецът обаче се опита да играе с кълбото и при опита си нарани стража на Гигант. 

След пет минути Чарлс се впусна в ново нападение по десния фланг и имаше възможност да стреля по диагонал, но в последния момент избра да подава към Назон, но попадението бе пресечено. 

В 30-тата минута домакините получиха право на пряк свободен удар от десния фланг, който бе напът да доведе до сериозни проблеми за гостите. Разбъркване в наказателното поле прати топката в Жилов, но ударът му се плъзна по външната страна на мрежата. 

След седем минути "червените" организираха чудесна контраатака - Чарлс се измъкна от противниковите футболисти и изведе Назон, който бе в редовна позиция при подаването и напредна към Тодоров. Първоначалният му удар бе париран, а кълбото попадна в Чарлс, който прати топката над напречната греда. 

Гол! Третодивизионният тим откри в 43-тата минута след ужасяващо неразбирателство в "червената" отбрана. Гигант организира атака по лявото крило и прати ниско центриране, което двама "армейци" пропуснаха да изчистят. Така топката попадна в Георги Стайков, който не сгреши за 1:0!

Второ полувреме:

Саша Илич направи най-радикалните промени, които можеше да направи още на почивката - включи в игра Линдсет, Гарсес, Туфегдчич и Браян Морено.

"Червените" започнаха изключително офанзивно и отправиха два удара в първите три минути, но до изравняване не се достигна.

В 52-рата минута Васил Василев получи втори жълт картон и остави Гигант с 10 души. Той изкара и двете си предупреждения през втората част,а това което го изпрати към съблекалните дойде след нарушение срещу Бисмарк Чарлс. 

При последвалото статитично положение Линдсет стреля директно, но топката премина в близост до страничната греда. 

Гол! В 74-тата минута Браян Морено съумя да изравни резултата! Колумбиецът бе изведен от сериозна дистанция и остана очи в очи с Цветан Тодоров. Той първо изпрати ужасяващ удар, но Тодоров изпусна топката, след като я парира и Морено се възполза с още един удар - 1:1!

Около 80-тата минута статично положение пред вратата на Евтимов доведе до ново разбъркване в наказателното поле, но бранителите на ЦСКА се справиха, а при единия удар се намеси и стражът на "червените". 

Пет минути преди края на двубоя главният съдия на срещата показа общо 10 жълти картона - 4 за домакините и 6 за гостите. 

В 88-мата минута Браян Морено пробва акробатично да обстреля противниковата врата и със задна ножица завърши избита топка, но опитът му не сполучи. 

В 3-тата минута от добавеното 7-минутно добавено време Бисмарк също пробва да завърши положително двубоя за ЦСКА, но притиснат прати топката в аут. 

След още две минути се стигна и до втори жълт картон за Райко Лалов, който спря Лазар Туфегдчич с изключително грубо нарушение на страничната линия. Гигант остана с 9 души.

Първо продължение:

Очаквано ЦСКА започна агресивно продълженията и след само минута се стигна до греда за "червените", след като Кареасо и Чарлс комбинираха, а вторият реши да завършва. Възпитаниците на Илич продължиха да натискат - в едно от положенията топката бе изчистена от голлинията, а на няколко пъти Бисмарк бе неточен. 

Второ продължение:

Възпитаниците на Саша Илич потърсиха попадение и от самото начало на второто продължение, но страхотните изяви на Цветан Василев попречиха за такова до 108-ата минута. 

Домакините срещнаха сериозни трудности в тридесетминутните продължения, след като не са свикнали да играят срещу подобен противник, още по-малко в двубой от 120 минути. Те често имаха нужда от медицинска намеса.  

Дузпи:

Наказателните удари се изпълняваха на лявата врата,а първи зад топката застана опитният Иван Скерлев от Гигант. Той стреля в долния ляв ъгъл и се разписа. Евтимов бе близо до отразяването. 2:1!

За ЦСКА първи изпълнител бе Иван Турицов. Опитният изпълнител стреля в ъгъла на Скерлев и се оказа безпогрешен. 2:2!

Свилен Щерев стреля неспасяемо в ляво за 3:2, а Линдсет изравни с удар в долния десен ъгъл за 3:3.

Красимир Здравков стреля в ляво, а Димитър Евтимов докосна кълбото, но и то влезе в мрежата на българина - 4:3. Невероятно изпълнение на Матай в горния ляв ъгъл изравни отново. 

Костадин Христов също се разписа в центъра на вратата. Той залъга Евтимов за общ резултат - 5:4. Маурисио Гарсес вкара четвъртата дузпа в левия ъгъл, а противниковият страж хвана ъгъла. 5:5

Мусай даде предимство за Гигант - 6:5. Браян Морено изпълни пети за "червените" и го направи безпогрешно. 

Кристиян Николов стреля шести за домакините в долния лъв ъгъл и успя да излъже Евтимов - 7:6. Едно от новите попълнения Марселино Кареасо изравни - 7:7.

Гюзлев пропуска срещу Евтимов! Българинът спасява удара! 

Стартови състави

Гигант Съединение: Цветан Тодоров, Васил Василев, Иван Скерлев, Райко Алов, Красимир Здравков, Никола Марин (к), Георги Стайков, Свилен Щерев, Аурел Мусай, Здравко Жилов, Георги Мавродиев,

ЦСКА: Димитър Евтимов, Мено Кох, Юрген Матай (к), Галин Минков, Иван Турицов, Александър Бучков, Станислав Шопов, Йоан Бауренски, Марселино Кареасо, Бисмарк Чарлс и Дюкенс Назон.

ПРЕДИ МАЧА

"Червените" ще бъдат без наказаните Тибо Вион и Брадли Де Нойер, както и без младежките национали Християн Петров и Симеон Александров.

Очакванията са треньорът Саша Илич да експериментира със състава в този мач, като на вратата може да бъде Димитър евтимов, а атаката да води Бисмарк Чарлс.

Треньорът на Гигант Георги Мечечиев призна, че всичките му футболисти работят нещо друго, а футболът им е хоби. Сред професиите на играчите на Гигант има разносвачи на храна, работник в завод и продавач.

Ако се стигне до сензация днес и Гигант отстрани ЦСКА, футболистите ще получат по 2000 лева премия, което е огромна сума за стандартите на скромния клуб.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички