Думите на Моуриньо преди мача с ЦСКА: Доказателство, че Рома ще се хвърли на 100%


Думите на Моуриньо преди мача с ЦСКА: Доказателство, че Рома ще се хвърли на 100%
Снимка: Getty Images

2994 0

За носителя на Купата на България ЦСКА предстои изключително тежко изпитания на старта на груповата фаза от дебютното издание на Лигата на конференциите. "Армейците" се премерят сили с италианския гранд Рома в леговището на "вълците" - митичният "Олимпико".

"Червените" успяха да откраднат точка преди година на същото място. Мнозина вярват, че Рома няма да обърне кой знае какво внимание на третия по сила европейски клубен турнир и че това ще даде шансове на ЦСКА за нещо повече.

На пресконференцията преди сблъсъка обаче Жозе Моуриньо даде ясно да се разбере, че той държи първо да спечели мача, а впоследствие и групата, и дори самия турнир. Специалния заговори за амбиция, раздаване на 100% и други фактори, които потвърждават, че Рома ще търси само и единствено победата срещу ЦСКА.

"Поддържането на амбицията, това желание да работим, да бъдем единни, е характеристика, която искаме да запазим. Винаги казвам на играчите, че всичко по-малко от 100% е нищо, ние трябва да имаме тези характеристики през цялото време. Очевидно ще има промени, няма да играя със същите играчи в неделя. Ще бъдат направени някои промени, но важното е да се поддържа структура, положителният резултат е важен за нас. В Лигата на конференциите искаме да се класираме, като спечелим групата.

Играчите са интелигентни. Те разбират нещата. Стефан разбира отлично, че е много важен играч, той е титуляр. Титулярите не са само на 11. Никога не съм имал отбор, в който отборът, който е започнал, е този, който е завършил. Сезонът не е магистрала, има криволичещ път. Трудно е за един играч да започне и завърши сезона. Играчите трябва да разберат, че без тях сме мъртви. Стефан е интелигентен, знае, че е важен, знае, че толкова харесвам характеристиките му и разбира, че трябваше да извърви път в посока на най -добрата си форма. Талантът му е виден, но той загуби формата и интензивността си между Китай и контузиите. Той расте, той е играч с много опит, но расте. Преди мача срещу Сасуоло си говорихме и му казах, че ще играе титуляр срещу ЦСКА" - започна Моуриньо.

"Като асистент спечелих и купа, която вече не съществува. Това беше в Барселона през 1997 г. Бих искал да спечеля Лигата на конференциите. Първата стъпка е да спечелим групата. Ние не сме перфектен отбор, има още много да се работи, правили сме грешки, върху които трябва да работим всеки ден. Ние сме скромен екип, който е наясно с проблемите. Утре не е мач със същия натиск като този срещу Трабзонспор, има 6 мача в групата и точките могат да бъдат загубени, целта ни е да се класираме бързо и от върха. Предстои ни мач с отбор, срещу който Рома спечели и загуби, добър отбор" - завърши португалецът.

A какви рокади готви Моуриньо за мача с ЦСКА?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички