ЦСКА заключи вратата си за вече 465 минути


ЦСКА заключи вратата си за вече 465 минути
Снимка: Оф. сайт на Лудогорец

1235 0

Най-сериозният повод за оптимизъм в ЦСКА преди решаващите двубои с Ботев (Пловдив) и Левски е непробиваемата защита на отбора. След като Любослав Пенев започна престоя си на "Армията“ с 5 поредни мача, в които отборът му неизменно допускаше поне по един гол, сега тимът вече повече от 5 срещи запазва мрежата си суха.

Най-впечатляващото е, че сред тези срещи са и две гостувания на основния съперник Лудогорец, който в продължение на 180 минути в Разград не можа да вкара на Витаутас Черниаускас.

ЦСКА вече няма допуснат гол точно в 465 минути на терена. Последният играч, който се разписа срещу "червените“, беше Даниел Младенов, който вкара за Етър в 75-ата минута при загубата на "болярите“ във Велико Търново с 1:3. Оттогава защитата на ЦСКА не се е пропуквала нито за момент, а съперниците все пак са били Берое (2 пъти), Черно море и Лудогорец (2 пъти). В мачовете от Топ 6 тимът на Любо Пенев засега бие център единствено в случаите, когато дава старт на играта в едно от двете полувремена.

Стабилизирането на защитата донякъде съвпада с налагането в отбора на Нуно Томаш като централен защитник за сметка на Божидар Чорбаджийски. Португалецът, дошъл под наем от Беленензеш, не е перфектният бранител, но е доста грамотен тактически и не поема никакви рискове, като играта му е напълно изчистена. С неговото спокойствие и опита и лидерските качества на Николай Бодуров, в ЦСКА може да са спокойни и преди тежките мачове, които идват. Един от защитниците на "червените" преговаря за нов договор с клуба. Подробности вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички