ЦСКА се върна на победния път и направи куп пропуски срещу Монтана


ЦСКА се върна на победния път и направи куп пропуски срещу Монтана
Снимка: БГНЕС

2124 0

ЦСКА записа победа с 2:1 над последния в класирането Монтана. Головете за домакините отбелязаха Кевин Меркадо (28') и Кирил Десподов (38'), а за Монтана Петър Атанасов (88').

Макар да получиха гол накрая на срещата, "червените" контролираха през цялото време играта и създаваха по-опасните положения. Тимът на Стамен Белчев остава на третата позиция с 45 точки, а до разделянето на първенството им остават още две срещи - с Локомотив (Пловдив) и лидера Лудогорец.

Очаквано ЦСКА започна доста по-активно срещата, търсейки ранно попадение. В 5' Меркадо получи отляво и центрира в накзателното поле , където Питно засече, но прекалено неточно.

В 12' и гостите показаха, че не излизат като обречени в срещата и отговориха с изключително опасен изстрел с глава, който Десподов изчисти пред голлинията, но това остана едно от малко добри положения в срещата за гостите. 

Доминирането на "червените" на терена даде резултат. В 28' Меркадо даде преднина на "армейците". Кулма с извеждащо подаване за Десподов отдясно, който пусна за влизащия Меркадо, като еквадорецът от няколко метра не сгреши и откри головата си сметка.

ЦСКА продължи да атакува вратата на Монтана, като Кулма на два пъти пропусна да се разпише. В 39' обаче домакините удвоиха преднината си чрез Десподов. Кулма, който бе изведен сам срещу Александров, успя да насочи топката покрай стража, а Десподов прати топката в опразнената врата за 2:0.

След почивката гостите имаха няколко добри положения,най-вече след центрирания от статични положения. Но и от тях Монтана не успя да извлече максималното и да върне едно попадение.

Все пак отново ЦСКА успя да създаде първата опасна ситуация за втората част. В 48' Кубемба шутира силно, но над напречната греда.

В 56' Десподов финтира двама защитници в наказателното поле, но не успя да преодолее стража на Монтана. В 70' Кубемба направи невероятен пропуск сам срещу вратаря, но вместо да прати топката в мрежата, нападателят нацели дясната греда.

2 минути преди края на редовното време гостите успяха да върнат едно попадение. Сергей Георгиев направи чудесен извеждащ пас към Петър Атанасов, който изскочи сам срещу Георги Китанов и не пропусна да вкара. 

Преди мача

Наставникът на ЦСКА Стамен Белчев няма да може да разичта на халфа Петрус Бумал, който изтърпява наказание за натрупани жълти картони и няма да е на линия.

Фернандо Каранга, Александър Дюлгеров и Стойчо Атанасов са контузени, а Кристиян Малинов не е готов да вземе участие в мача.

Двубоят на "Армията" пропускат титулярният вратар Корин Брокс и нападателят Стивън Петков. Английският страж е с травма на лявото рамо, а голмайсторът е с разтежение. 

Състави:

ЦСКА: Китанов, Перес, Недялков, Рубен Пинто, Меркадо, Кубемба, Манолев, Симао, Бодуров, Десподов, Кулма

Монтана: Александров, Вияфани, Михов, Бамба, Игуманович, Гаджев, Дяков, Сар, Георгиев, Васев, Илиев

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички