ЦСКА се измъчи, но постигна първа домакинска победа в Първа лига


ЦСКА се измъчи, но постигна първа домакинска победа в Първа лига
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

6628 0

Отборът на ЦСКА стигна до първа домакинска победа от efbet Лига за новия сезон. "Червените" победиха с минималното 1:0 Ботев Враца, като автор на попадението бе Евандро. В първите си две срещи у дома записа равенство с Етър и загуба с 1:3 от Черно море. Победата за ЦСКА обаче не дойде никак лесно, като първото полувреме бе изключително слабо за тима. На почивката Люпко Петрович пусна в игра Тиаго и Али Соу, което имаше своя ефект и през втората част създадоха повече положения. В края на първото полувреме Даниел Генов направи огромен пропуск за врачани - сам срещу вратаря.

Първите минути бяха спокойни за двата тима, като домакините не се хвърлиха  в атака. Положенията пред двете врати също почти липсваха в началните 10 минути. В 7' ЦСКА получи право да изпълни пряк свободен удар след нарушение срещу Фабрини, но не се стигна до нищо опасно.

Две минути по-късно врачани отбелязаха гол чрез Даниел Генов, но правилно не бе зачетен заради засада. В 14' обаче атака на гостите бе спряна с несъществуваща засада.  В 17' "червените" отново получиха право да изпълнят фаул след ново нарушение, но ударът не Кери не бе добър. В 22' Тони Уот имаше възможност пред себе си, като напредна в наказателното поле, но се засуети и не успя да нанесе удар.

В 29' дойде и първият удар към една от двете врати. Той бе дело на Евандро, като преди това Кери стреля от фаул, а Костов не се намеси достатъчно убедително. Топката стигна до Евандро, но ударът мина покрай вратата. Определено отборът на Люпко Петрович изпитваше огромни затруднения при създаването на положения. Най-чистата голова ситуация бе за врачани в края на полувремето. Вълчев пусна отличен пас към Даниел Генов, но той стреля встрани от вратата на Бусато.

Люпко Петрович реагира на показаното на терена и с подновяването на играта направи двойна смяна. Тони Уот и Диего Фабрини бяха заменени от Али Соу и Тиаго. В 48' именно Тиаго пробва опасен изстрел, но топката мина над вратата.

В 54' Евандро бе изваден сам срещу вратаря, но стреля в аут. Освен това бе вдигната и засада, макар повторенията да показаха, че няма такава. В 62' домакините изпуснаха добра възможност. Тиаго центрира от ъглов удар, Евандро стреля с глава, но Костов спаси. В 72' ЦСКА успя да открие резултата. Ключова роля имаше Петър Занев, който центрира, а Евандро засече за 1:0. В минутите след това Евандро и Соу можеха да удвоят преднината на домакините, но и в двата случая врачани се справиха.

В 86' гостите останаха с човек по-малко, след като Ждерич получи втори жълт картон след нарушение срещу Тиаго. В 87' пък Антов стреля с глава покрай вратата на Костов след центриране на Кери.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЦСКА: Бусато, Кери, Уот, Занев, Бикел, Турицов, Фабрини, Томаш, Албентоса, Евандро, Антов

Ботев Враца: Костов, Васев, Попов, Домовчийски, Керчев, Вълчев, Гаджев, Генов, Вушурович, Ждерич, Златински

ПРЕДИ ДВУБОЯ

В първите си две срещи у дома ЦСКА записа равенство с Етър и загуба с 1:3 от Черно море. През седмицата обаче се справиха с хърватския Осиек във втория кръг на Лига Европа и отборът трябва да е в приповдигнато настроение. Напълно логично е да се очаква, че част от титулярите на ЦСКА ще получат почивка след изтощителната 120-минутна битка в Хърватия. Това важи най-вече за капитана Николай Бодуров, Жанио Бикел и Тиаго Родригес, които хвърлиха много сили в четвъртък. Възмножо е на пейката да остане и Али Соу.

Ботев (Враца) е далеч от най-добрата си форма и в миналия кръг понесе тежка домакинска загуба с 1:4 от Локомотив (Пловдив). Освен това, отборът има и кадрови проблеми. Аут за мача заради контузии са Симеон Мечев и Ангел Лясков, който е собственост на ЦСКА. Апостол Попов също не е в оптимално състояние, но се очаква да излезе на инжекции. В двубоя няма да вземе участие Илия Миланов, който е наказан.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички