ЦСКА с трудна, но много важна победа над Етър във Велико Търново


ЦСКА с трудна, но много важна победа над Етър във Велико Търново
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

6324 0

Отборът на ЦСКА постигна трудна, но много важна победа в Първа лига. Играчите на Любослав Пенев се наложиха с 3:1 над Етър на стадион "Ивайло" във Велико Търново в среща от 25-я кръг.

През първото полувреме играчите на Красимир Балъков бяха по-добрият тим, но не успяха да стигнат до попадение. През второто полувреме и двата тима имаха повече голови възможности, като Али Соу отбеляза два гола за победителите, а Жоржиньо също се разписа. Даниел Младенов пък вкара почетното попадение за "болярите". 

С тази победа играчите на Любослав Пенев събраха 54 точки и заемат временно втората позиция. Утре е голямото дерби на кръга, като Левски посреща Лудогорец на Герена. Към момента "сините" са с 51 точки, а шампионите са на върха с 56 пункта.

Срещата започна спокойно и за двата отбора. Битката на пълния стадион "Ивайло" се водеше предимно в центъра на терена, като и двете селекции изпитваха проблеми в организиране на атаките си.

Първото добро положение в срещата бе в 33', когато защитата на ЦСКА "заспа". След не добро изчистване Крум Стоянов се озова на стрелкова позиция и отправи удар по диагонала, който обаче премина на сантиметри в страни от вратата.

Втората част започна с отлична възможност за гостите. Тимът на Любослав Пенев получи право да изпълни пряк свободен удар, а зад топката застана Тиаго. Ударът на португалеца бе прецизен, но срещна напречната греда и излезе в аут.

30' преди края на срещата ЦСКА стигна до поредно голово положение. Али Соу получи чудесен извеждащ пас в наказателното поле, но не успя да засече топката и Иванов улови.

В 65' все пак "червените" стигнаха до попадение. Соу искаше да ритне слабо изчистена топка, но вместо това се получи пас към Жоржиньо, който отблизо разстреля Иванов - 0:1.

Все пак и Соу стигна до попадение, след като бе изведен от Тиаго. Голаджията добре си спря топката и с мощен удар удвои аванса на своя тим.

Като по чудо не се стигна до трети гол в 74'. Защитник в лилаво се подхлъзна и подари топката на Рафаел Енрике. Вместо сам да завърши обаче, той реши да комбинира със Соу, чийто удар бе спасен от стража на Етър.

15' преди края играчите на Красимир Балъков върнаха едно попадение. При центриране от дясно на далечната греда Даниел Младенов бе оставен сам и с глава прониза Черниаускас - 1:2.

В 81' ЦСКА стигна до ново попадение чрез Али Соу. Тиаго нанесе мощен удар, който отново се спря в напречната греда, но топката се върна в Соу, който нямаше проблем да се разпише - 1:3.

Срещата Етър - ЦСКА може да следите НА ЖИВО в Sportlive.bg.

СЪСТАВИ:

Етър: 1. Иванов, 14. Скерлев, 5. Сърмов, 84. Илиев, 25. Стоянов, 21. Василев, 8. Руменов, 11. Младенов, 88. Боджадж, 17. Мане, 10. Батрович

ЦСКА: 30. Черниаускас, 19. Турицов, 5. Бодуров, 26. Антов, 24. Томаш, 15. Малинов, 16. Бикел, 17. Енрике, 20. Тиаго, 7. Жоржиньо, 22. Али Соу

Преди мача

Етър има кадрови проблеми, но те не са свързани с контузии или наказания. Красимир Балъков не може да разчита на двама от основните си играчи - Гълъбов и Колев, които са преотстъпени от ЦСКА. Извън сметките е и Александър Георгиев, който също е под наем от армейците. Вместо Гълъбов се очаква да стартира естонецът Артюнин. В групата пък ще попадне като резервен защитник юношата Кольо Станев. В халфовата линия Балъков също има решение, като там вместо

В групата на ЦСКА след контузии се завърнаха Бодуров, Лясков и Евандро. След наказания на линия са също Чорбаджийски и Джеси. През седмицата Енрике не тренираше пълноценно заради лека травма, но все пак замина с отбора. Той обаче се очаква да остане резерва, а по левия фланг на атаката ще стартира Евандро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички