ЦСКА подчини Берое и вече е с равни точки с Лудогорец


ЦСКА подчини Берое и вече е с равни точки с Лудогорец
Снимка: БГНЕС

6496 0

Летящият високо ЦСКА се изравни с Лудогорец на върха на класирането в Първа лига. Възпитаниците на Любослав Пенев удариха спокойно с 2:0 Берое и задълбочи кризата в състава от Стара Загора, който в 6-и пореден двубой не успя да стигне до победата. 

Първият гол падна още в 13', когато изненадващо стартиралият Евандро реализира от дузпа, която сам си изработи в наказателното поле. Второто попадение беше дело на Александър Малинов, който в 89' реализира след страхотна акция, която лично той започна, но след това напусна терена с лека травма.

Това обаче не беше единствената контузия в мача. Първо Тиаго беше изваден принудително още след 5 минути игра, а в състава на Берое резервата Владимир Гаджев контузи ахилеса си, а притесненията са за много сериозна травма.

С победата си "червените" продължават успешната си серия след мача с Левски, като са в серия от 7 мача (6 победи, 1 равенство) без загуба във всички турнири, а в последните 5 мача ЦСКА не е допуснал гол. Така армейските играчи вече са с 64 точки - толкова, колкото има и Лудогорец, но "орлите" гостуват на Левски в неделния следобед.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

ЦСКА започна в добро темпо срещата и организира две опасни нападения отдясно, но защитата на Берое внимаваше и успя да неутрализира нахлуванията на Евандро и Енрике. Още в 3' обаче се наложи принудителна смяна в състава на ЦСКА, тъй като Тиаго получи контузия в крака и нямаше как да продължи срещата.

В 6' гостите организираха чудесно нападение, а Иван Бандаловски успя да изведе Мешка зад гърба на отбраната след грешка на Томаш. Нападателят обаче не успя да насочи точно топката за Бригадо и тя остана зад него.

В 12' Евандро нахлу на скорост в наказателното поле, а Баранов го фаулира и се стигна до дузпа в полза на "червените". Нападателят беше точен при изпълнението и даде ранен аванс на преследвача в класирането - 1:0.

След попадението ЦСКА съумя да овладее играта в центъра и освен няколко центрирания в наказателното поле, за "червените" проблеми нямаше в последвалите минути. Играчите на Берое пък се поизнервиха, а съдията показа цели 4 жълти картона само до 33'.

Голям шанс за ЦСКА след груба грешка на Иван Бандаловски дойде в 37'. Бранителят допусна сериозна неточност при връщане към Душан Перниш, а Енрике Рафаел атакува късия пас. Все пак Душан Перниш излезе и поправи грешката на бившия капитан на ЦСКА.

До края на полувремето Евандро и Турицов получиха картони за домакините, а 5-и жълт картон за Берое си изкара Алкан - 1:0 до почивката.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Берое започна по-добре второто полувреме, като имаше няколко опасни нахлувания към наказателното поле на ЦСКА. "Червените" обаче отлично се отбраняваха и дебнеха възможност да "хванат" своя съперник в крачка и да организират светкавични нападения.

Така например в 61' Енрике Рафаел напредна отляво и залъга с движение Милен Желев, слагайки топката на десния си крак. Той отправи диагонален шут, но Душан Перниш реагира с чудесен рефлекс. Само няколко минути по-късно отново Енрике беше в центъра на отлична акция на домакините, като намери Евандро на границата на наказателното поле, но ударът на нападателя изелзе в аут.

На терена за Берое се появи Мартин Камбуров, който след центриране от пряк свободен удар успя да отклони с глава и да реализира, но страничният рефер вдигна флаг за засадата, която беше потвърдена от последвалите телевизионни повторения.

В 75' на терена за Берое се появи Владимир Гаджев, който обаче скоро след това получи тежка контузия, като съмненията са за скъсан ахилес - травма, която ще го извади от игра поне за 6 месеца. Това беше и третата смяна при гостите, които останаха с 10 души на терена и ЦСКА безпроблемно овладя играта в центъра и в 89' се стигна до гол. Кристиан Малинов получи топката от Енрике на границата на наказателното поле и реализира за 2:0.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЦСКА: 30. Черниаускас, 19. Турицов, 24. Томаш, 5. Бодуров, 14. Лясков, 6. Пинто, 15. Малинов, 7. Жоржиньо, 20. Тиаго, 17. Енрике, 10. Евандро

БЕРОЕ: 12. Перниш, 4. Алкан, 5. Мешка, 6. Цветков, 8. Охене, 11. Бандаловски, 14. Яя Меледже, 19. Василев, 27. Баранов, 28. Бригидо, 77. Еуженио

ПРЕДИ ДВУБОЯ

След като Любослав Пенев стартира със загуби от Черно море и Левски, легендарният нападател от 90-те години преобрази селекцията на ЦСКА и в момента отборът е само на 3 точки зад Лудогорец и представлява реална заплаха за доминацията на шампионите.

В същото време Берое е на 5-о място с 44 точки - 3 зад Ботев (Пловдив), но битката е за 4-ата позиция, която при триумф на ЦСКА за Купата на България, ще даде възможност на класиралия се на това място да играе бараж за място в Лига Европа.

Изпитанието пред заралии обаче е много сериозно. ЦСКА доминира изцяло в сблъсъците с Берое, като в момента е в серия от 5 поредни победи у дома срещу тима от Стара Загора. Все пак обаче през 2015 година Берое удари своя съперник на "Българска армия" и възпитаниците на Александър Томаш ще се надяват именно на това. У дома обаче "червените" имат само едно равенство от началото на сезона, а единственото поражение като домакин дойде на стадион "Васил Левски" от Левски (0:1). За 13 мача в Борисовата градина гостите са вкарали едва 6 гола, докато ЦСКА има реализирани 33.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички