ЦСКА не успя да бие Ботев и да се залепи за Левски


ЦСКА не успя да бие Ботев и да се залепи за Левски
Снимка: БГНЕС

1982 0

ЦСКА не успя да се възползва от поредната грешка на Левски и на свой ред загуби първи точки през 2017 година. Това стана в първия мач за годината на "Българска армия", след като "червените" не успяха да бият Ботев Пловдив и двата отбора завършиха наравно 0:0 в дербито на кръга в Първа лига.

"Армейците" имаха куп претенции към съдията, основно за неотсъдени две дузпи в тяхна полза. Освен това обаче ЦСКА нямаше много положения, а най-доброто беше изпуснато от Каранга, чийто удар беше изчистен от голлинията.

"Канарчетата" имаха своите положения в мача, но Китанов на два пъти се намеси страхотно, а с това запази вратата си суха в 7-и пореден двубой. Разликата с Левски в битката за второто място обаче остава 3 точки, само няколко дни преди Вечното дерби.

Състави

ЦСКА-СОФИЯ: 12. Китанов, 3. Недялков, 4. Чорбаджийски, 6. Рубен Пинто, 8. Кубемба, 9. Каранга, 10. Нунеш, 14. Бодуров, 17. Давид Симао, 21. Руи Педро, 23. Дюлгеров

БОТЕВ ПД: 99. Чворович, 2. Панов, 18. Терзиев, 4. Генев, 24. Марин, 14. Яя Меледже, 17. Балтанов, 8. Неделев, 39. Вутов, 25. Стоянов, 9. Фернандо Силва

Първо полувреме

Първата голова атака се откри пред гостите в 5', като Фернандо Вияна бе изведен от Тодор Неделев от дясно в наказателното поле и заложи на силата при удара си, но Георги Китанов показа добър рефлекс и изби кълбото далеч от вратата си.

Само 6 минути по-късно защитата на домакините сбърка отново - Вияна се озова сам срещу Чорбаджийски и Китанов, успя да финтира защитника, но вратарят със страхотна намеса запази вратата си суха.

Постепенно ЦСКА овладя играта в половината на пловдивчани, а в 20' Чорбаджийски стреля с глава, но топката мина над вратата.

В 33' пък Арсенио се озова на скорост в наказателното поле на Ботев, но ударът му беше трагичен и излезе в аут. Малко преди края на първото полувреме Балтанов стреля много опасно с глава след центриране от пряк свободен удар, но и той беше неточен - 0:0 и кратка почивка за двата отбора.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Темпото беше още по-бавно през втората част, като Ботев продължи да е малко по-активният от двата отбора. Положения обаче липсваха, а двата отбора спокойно вървяха към равенство.

В 72' Тодор Неделев пробва директен обстрел от далеч, но Китанов внимаваше и спаси, а минута по-късно защитник на Ботев игра с ръка в наказателното поле, но сигнал за дузпа не последва.

В 79' ЦСКА беше много близо до гол - след балонно центриране Каранга успя да играе с топката с гръб към вратата, прехвърляйки Чворович, но все пак защитник успя да избие от голлинията, запазвайки равенството.

В края на мача Ботев остана и с човек по-малко, но ЦСКА не успя да се възползва от това - 0:0 и поделени точки в дербито на кръга.

ПЕРДИ ДВУБОЯ

ЦСКА се представя отлично от началото на годината, като възпитаниците на Стамен Белчев спечелиха гостуванията си на Берое и Черно море съотвестно с 0:1 и 0:2, а резултатите можеха да са много по-убедителни.

"Червените" гонят Левски в класирането, като разликата в момента е едва 3 точки и победа може да изравни ЦСКА с ВЕчния съперни, дни преди дербито на българския футбол.

Ботев Пловдив спечли първото си гостуване през пролетта (0:1 срещу Локо Горна Оряховица), но в същото време загуби в предния кръг от Дунав у дома.

ЦСКА няма победа в 4 поредни мача срещу "канарчетата", но на "Българска армия" няма поражение от този съперник през новия век.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички