ЦСКА най-накрая намери на кого да разчита на левия бек


ЦСКА най-накрая намери на кого да разчита на левия бек
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

1713 0

ЦСКА използва 5 различни футболисти на позицията ляв бек в първите 5 пролетни мача в Първа лига. Досега там бяха използвани Жанио Бикел срещу Черно море, Ангел Лясков срещу Ботев Bpаца, Стивън Перейра срещу Левски и Стойчо Атанасов срещу Септември.

Португалецът Нуно Томаш стана петият, играл на тази позиция - в двубоя с Етър (3:1). Той се справи на прилично ниво, като не допусна сериозни грешки, но можеше да е по-активен в офанзивен план, пише "Тема Спорт". Томаш започна да се включва в атака след почивката, но като цяло не носеше опасност. В дефанзивен план португалецът бе стабилен.

Очаква се в следващия кръг срещу Берое изпълнителят на левия бек да се дублира за първи път през пролетта. Именно Томаш ще стартира в тази зона, а за мястото занапред явно ще се конкурира с Джеферсон. Бразилецът потенциално ще се превърне в 6-ия ляв бек на ЦСКА през пролетта. Той обаче пропусна значителна част от подготовката и все още не е започнал да се готви на пълни обороти. Това създава отлични предпоставки в полза на Томаш да се наложи като избор №1 отляво. А как Перейра се компрометира на тази позиция вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички