ЦСКА има план за реконструкция на "Армията" - задейства се


ЦСКА има план за реконструкция на "Армията" - задейства се
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

1324 0

Ръководството на ЦСКА вече е изготвило план и проект за реконструкция на "Армията", пише вестник "Тема Спорт". От клуба неведнъж анонсираха намеренията си да преобразят стадиона. Именно през 2019 година се очаква дейностите по съоръжението да започнат, или поне да има сериозно развитие по въпроса.

През идната седмица - на 18 януари (петък), новият Закон за спорта ще влезе в сила, след като беше обнародван от Държавен вестник преди 3 месеца. Приемането му ще позволи на ЦСКА да вземе "Армията" и Панчарево за срок от 30 години, вместо досегашните 10. Отделно е твърде вероятно да се сключи и публично-частно партньорство, което ще наложи подписването на нов договор.

ЦСКА ПОДПИСА ДОГОВОРА ЗА "АРМИЯТА" И ПАНЧАРЕВО

Ръководството на ЦСКА има постоянен контакт и добра комуникация със спортния министър Красен Кралев, така че развитие около този въпрос се очаква в следващите седмици. Самият Кралев направи коментар преди броени дни:

"С ЦСКА имаме разговор, имаме споразумение. Ще си възстановят стадиона със собствени средства. Има много неща, които свършихме с екипа на г-н Ганчев, и вървим към финализиране на проекта. Вярвам, че в скоро време армейците ще се радват на нов стадион", заяви Кралев.

Силният човек в ЦСКА Гриша Ганчев също направи коментар по темата с базите в последното си телевизионно интервю към този момент - в средата на октомври. Тогава той каза: "За стадиона според мен пак трябва да отидем на разговори с държавата. Не е нормално ЦСКА да плаща 96 хиляди лева наем на месец за двете руини. Някак си не върви. Поне министърът на спорта е сериозен човек и мисля, че ще се споразумеем. Дано се споразумеем да направим публично-частно партньорство", заяви бизнесменът.

Какъв е един от сериозните проблеми на отбора през първия полусезон - вижте този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички