ЦСКА готов да почне ремона на "Армията" още тази година


ЦСКА готов да почне ремона на "Армията" още тази година
Снимка: БГНЕС

728 0

ЦСКА е в готовност да стартира пълната реконструкция на "Българска армия" още през тази година.

Клубът на практика ще изгради нов стадион, като ще действа сектор по сектор. Вече е изготвен предварителен проект, но строежите няма как да започнат, преди „червените“ да получат базите за дългосрочно ползване.

ЦСКА обаче е близо до договорка, след като правителството реши да промени статута на "Българска армия" и Панчарево.

Очаква се най-късно през април клубът да сключи публично-частно партньорство с "Национална спортна база".

След това трябва да измине известен период за оформяне на документацията и ЦСКА ще може да действа на пълни обороти. Дотогава клубът ще стегне допълнително и базата в Панчарево, която също предстои да бъде изцяло променена.

В момента ЦСКА изчаква няколко процедури около официалната промяна в статута на базите. Те ще станат частна държавна собственост, а не публична такава, както досега. Това ще позволи на клуба да сключи партньорство за дългосрочното им ползване с новия им стопанин "Национална спортна база".

"Очакваме Панчарево да е готово за използване през пролетта и отборът би трябвало да се завърне там в близките два-три месеца. Има още неща за довършване, но ще се справим. И досега направихме много по базите, така че няма да отстъпваме, а продължаваме по същия начин. Знаете, че имаме амбициозни цели в това направление", каза пред “Тема Спорт" един от акционерите в ЦСКА Юлиян Инджов.

"Аз стоя встрани от отбора, помагам както мога, само със строителните дейности. Разбира се, надявам се на максимално добро представяне през пролетта", коментира още Инджов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички