ЦСКА е опрян до стената и Ботев (Пд) ще усети това


ЦСКА е опрян до стената и Ботев (Пд) ще усети това
Снимка: БГНЕС

1141 0

Ножът е опрял до кокала на ЦСКА и отборът няма накъде да отстъпва повече. Шампионските амбиции на "червените" не срещнаха никакво покритие в първите два кръга, от които бе спечелена едва една точка. Треньорът Стамен Белчев събра отбора още в четвъртък при лагерни условия в комплекс "Беркут" край Пловдив.

Дали изолирането на играчите ще помогне да се отърсят от лошия старт, ще си проличи днес при гостуването на Ботев (Пловдив). Двубоят стартира в 18:45 часа на базата в Коматево.

Белчев ще предприеме някои промени в състава в опит да освежи колебливото представяне на старта. Наказаният след сблъсъка с Лудогорец Меркадо ще бъде заменен от Густаво Кулма. Колумбиецът дори не бе в групата срещу разградчани, но сега ще стартира по лявото крило. Той вкара два гола и добави асистенция в контролата с Царско село (7:4) през седмицата.

Във втори пореден двубой пък титуляр на позицията зад нападателя ще е Енрике Рафаел. Бразилецът е едно от трите летни попълнения. Той е бил съотборник с Каранга, който играе на върха на атаката, и в ЦСКА се надяват тяхното партньорство да даде резултати днес.

Отдясно титуляр отново ще е Десподов, макар да се представи под очакванията в първите два кръга.

В средата на терена също се очертава разместване. Малинов почти сигурно пак ще е в стартовите 11, както срещу Лудогорец. Партньорът му от тази среща Шимао обаче се очертава да седне на пейката, а вместо него титуляр да е Пинто. Оттрениран е и вариант, при който да стартира Тиаго Родригес, но Белчев едва ли ще прибегне към него.

Въпреки решителната грешка, която направи срещу Лудогорец вратарят Китанов, по всичко изглежда, че ще запази титулярната си позиция, поне засега. Неговата алтернатива Черниаускас не се представи добре в контролата с Царско село, а и Белчев заяви, че смяната на Китанов в този момент би го "смачкала".

ЦСКА има да бори две негативни тенденции срещу днешния си опонент - 6 мача без победа срещу него като гост след завръщането на Ботев в елита през 2012 г. и 5 срещи в елита изобщо без успех.

В лагера на "канарчетата" обстановката също е напрегната, но по друго направление - участието в Лига Европа. В четвъртък Ботев завърши 0:0 с Маритимо с предпазливо представяне. Следващият четвъртък пловдивчани връщат визитата на остров Мадейра. В отбора мислят повече за евросцената, но пък няма вариант, в който да "отпишат" мача с ЦСКА.

Все пак треньорът Николай Киров планира да остави двете звезди извън титулярния състав. При Тодор Неделев това е по-скоро принудително, тъй като той получи разтежение срещу Маритимо. Възможно е капитанът да попадне в групата, но вероятността да играе е доста малка.

Косоко пък ще седне на пейката, от една страна, за да вземе почивка преди реванша в Португалия, а, от друга, защото е пред трансфер в ОАЕ и няма да се рискува излишно с евентуална контузия.

Треньорът Киров е предвидил и други промени в състава. В центъра на защитата ще стартира Радослав Терзиев, който вероятно ще замени Виктор Генев. В средата на терена Юсеин ще партнира на Балтанов. В двубоя с Маритимо на мястото на Юсеин действаше Косоко.

Бризола ще бъде преместен на левия фланг на атаката, а Тони Тасев ще стартира отдясно. Така Крум Стоянов остава на пейката.

Виана пък отново ще е на върха на атаката като титуляр.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички