Звезда на ЦСКА: Израснал съм в гетото, беше опасно навън

Играчът на ЦСКА Едвин Джеси e вторият герой в поредицата "Beyond The Jersey". В нея футболистите на ЦСКА-София разказват своята футболна и житейска история. Джеси разказва за тежките дни от своето детство, които обаче са били изпълнени с насладата от това да играе футбол.

"Роден съм в Амстердам, в квартал Балмер, гетото. Беше опасно, трябваше да съм си вкъщи в 18 или 20:00 часа, не знам. Ако закъснеех, бях наказван, особено от баща ми. По цял ден бях навън, играех футбол, понякога правех други неща, лоши неща, но не чак толкова лоши. Никога няма да забравя някои неща, които се случиха там", започна Джеси.

Горанов за червения картон на Едвин Джеси: Съдията решава, не ми се коментира!

Капитанът на Левски Иван Горанов отказа да коментира червения картон на Едвин Джеси в голямото дерби срещу ЦСКА. Българският национал даде интерв...

"Спомням си, че веднъж играех футбол с брат си, чухме нещо да пада и отидохме да погледнем какво е. Беше труп. Както казах, животът в Балмер по това време не беше лесен. Беше труден. Особено трудно бе да предпазиш децата си от улицата. Имаше много неща за правене там, така че защо да слушаш родителите си, например. Трябва да се отдаде заслуженото на родителите", добави още той.

Историята на Едвин Джеси може да видите тук:

Етикети: |

Още по темата

Please select answer!