Жеков за Любо Пенев: Проблемът е, че с Ицо не се обичат


Жеков за Любо Пенев: Проблемът е, че с Ицо не се обичат

1977 0

Легендата на ЦСКА Петър Жеков разказа как се е стигнало да назначениео на вече бившия наставник на "червените" Едуард Йорданеску.

"Сега ще ви разкаже една интересна случка. Разви се един ден преди да освободят Ицо Янев, не помня каква беше издънката на отбора. Знам, че Христо Стоичков беше в България и в ресторант събра мен, Джеки Димитров, старшията Пенев. Беше на Гришата синът му Данаил. Самият Ганчев май беше в чужбина.

Седяхме, Ицо черпеше и в един момент започна да говори: "Трябва да търсим нов вариант за треньор." Посочи Старшията и каза: "Той е голям, но е по-скоро за почетен президент. Бат Жека, ти може да помагаш, но ще търсим вариант отвън." И замина на другия ден за Румъния, срещна се със своя приятел Джика Хаджи. Нали го знаете Ицо, той е на настроения. Говорил с Хаджи, предложили му Йорданеску. Не знам как е станала работата с Ганчев, но май му се е обадил по телефона. Така го взехме това румънче. Но момчето постъпи мъжката, така се прави", разказа Жеков пред "7 дни спорт".

Бившият играч на ЦСКА подкрепи публиката в исканията им новият наставник да е Любо Пенев. "Проблемът е, че с Ицо не се обичат. Доколкото аз знам, когато Ицо му е подарил копие на Златната топка и го е поканил на бенефиса, Любо нещо отказал. Оттам нещата не са наред между двамата. Иначе Любо няма да има против, но онзи, гениалният номер 8 няма да го приеме."

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички