Зафиров: Жеков бе пръв в организацията на ЦСКА 1948, да кажат с Якимов и Младенов за фалита


Зафиров: Жеков бе пръв в организацията на ЦСКА 1948, да кажат с Якимов и Младенов за фалита

1304 0

Иван Зафиров е сред големите имена в ЦСКА, с близо 15 години стаж на "Армията", доста от тях като капитан. Той е сред учредителите на ЦСКА 1948 и говори относно сриването на ЦСКА и кой е позволил да се стигне до него.

"От управлението на някои хора. Все едно и вие не ги знаете. Всеки, който дойде... Хайде, при Илия Павлов беше по-стабилно. Горе-долу при Васил Божков. Нататък вече ги знаете. Идваха все едни с големи претенции, а организацията им слаб", започна Зафиров.

Относно миналото лято и фалита на "червените": "Това е една от най-големите ми болки в живота! Толкова години си дал, участвал си в тази история. И изведнъж я няма! Дотук беше".

На въпрос дали е имало възможност отборът да бъде спасен: "Знам ли, нито съм икономист, нито съм бил в играта. Сигурно е могло! Ами да питат Якимов и Жеков, нали те бяха в управлението. Единият седеше отляво на Томов, другият отдясно. Да вземат и да отговорят. Стойчо Младенов защо не отговори? Те бяха в играта, те взимаха пари. За Пената не знам. Но другите! После при Гриша Ганчев. Събрахме се всички да организираме ЦСКА 1948. Ден преди това Жеков ми казва: "Зафе, аз това, аз онова, аз съм със сина ти". А колко пъти нарече Гриша Ганчев "джудже". Той, не аз. Аз с Гриша Ганчев работa не съм имал, нямам нищо срещу него. Направил си отбор, негов си е. Но Жеков беше пръв в организацията на ЦСКА 1948. Той ми се обади. На другия ден дали му някой лев и..".

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички