За какво им е пустият лиценз на ЦСКА и "Левски"?


За какво им е пустият лиценз на ЦСКА и "Левски"?

2680 0

Някаква необяснима истерия се разгоря около това дали ЦСКА и „Левски“ ще вземат лизцензи за Европа. Дни наред народът се беше вторачил в бумагите на „Герена“ и „Българска армия“. Ще се платят ли дълговете навреме? Откъде пари? Колко и на кого има да се дава? И така чак до вторник вечер, когато хартишлъците на ЦСКА и „Левски“ бяха внесени във футболния съюз. Тепърва експертите от лицензионната комисия ще умуват всичко точно ли е, и дали тези два отбора трябва да бъдат допуснати до участие в турнирите на УЕФА. Най-вероято ще им дадат лицензи, дори и с цената на известен компромис. Просто Боби Михайлов обича да си живурка без излишни проблеми, без протестиращи фенове под прозорците на кабинета си. Ето ви го пустия лиценз, довиждане.

Чудесно! Взеха лиценз, цъфнаха, вързаха и са готови за Европа. За коя Европа са готови обаче? Ако е за тази на „Иртиш“, „Мура“ и „Зимбру“, вероятно да. За по-нагоре обаче нещата хич не изглеждат читави. Към днешна дата двата гранда са на дъното. То дори не се знае „Левски“ дали въобще ще помръдне по-нагоре от полуфиналите за Купата на България, където има невъзможната мисия да елиминира „Лудогорец“. За всички е ясно, че ако се играе честно, „сините“ ще напуснат турнира мирно и кротко още в тази фаза. Когато не можеш да победиш „Хасково“ в София, това е показателно в каква форма се намираш. И тази слаба форма си върви още от началото на първенството, вижте резултатите. И ще си върви още три месеца и половина, когато почват турнирите на УЕФА. Няма начин да бъде друго с Гонзо начело. Така че в „Левски“ първо трябва да се научат да играят футбол, и чак тогава да правят сметки за Европа. Иначе ще спрат до „Иртиш“.

Същата работа е и в ЦСКА. Там имат един опропастен отбор, който четири мача не може да вкара гол. Лесно е да предположим, че и в пети мач няма да вкарат, тъй като сега гостуват на „Лудогорец“ в Разград. Дано да вкарат де, ама надали... За да се получи нещо в ЦСКА, първо трябва да изгонят ментетата, докарани от Стойчо Младенов, а след това да правят нов отбор. Това иска време, иска и пари. А на „Армията“ нямат нито време, нито пък финикийски знаци. Имат дългове, ще ги имат и през лятото, че и по-нататък. Какъв нов отбор да направиш в тези условия? Не е трудно да се отгатне, че на терена през юли ЦСКА ще е на същия хал както днес. И ще става най-много за жертва на „Зимбру“. Просто няма начин през април да си слаб и да те бият наред, а през юли да си в страхотна форма. Ако някой мисли друго, негова си работа...

Затова за така наречените грандове е добре да не се вторачват толкова в Европа, а в собствените си отбори. Да махнат нескопосаните ментета и да опитат с някакви по-нормални футболисти. Може да са юноши, може да са попълнения от „Б“ и „В“ група. Няма страшно! Навремето Любо Пенев направи отбор с играчи от Пловдив, Сливен и Благоевград. Със същите тези футболисти Милен Радуканов разполагаше с отбор със собствена физиономия, който би „Левски“ 3:1 на „Герена“ и спечели купата.

Ами в „Левски“? Помните ли как през лятото на 2005 г. бяха останали без пари, и си направиха селекция от точните играчи. Какво пречи и сега да е същото? Е, на някои комисионери това няма да им се хареса. Но нали футболът е за почитателите си, а не за едната комисиона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички