Впечатляваща победа за ЦСКА - удари супер отбора на Австрия преди Лига Европа


Впечатляваща победа за ЦСКА - удари супер отбора на Австрия преди Лига Европа
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

8318 0

ЦСКА записа изключително ценна победа за самочувствие седмица преди старта на кампанията в Лига Европа. "Червените" стигнаха до 1:0 срещу хегемона в австрийския футбол Ред Бул Залцбург и показаха най-вече характер, зрялост и отлична защитна дисциплина.

Единственото попадение падна 10 минути преди края на първото полувреме, когато Пинто изведе Евандро в наказателното поле и нападателят лесно преодоля стража Станкович - 1:0 за "червените".

ЦСКА нямаше много положения в мача, но по-важното е, че показа много добра физическа кондиция и отлична тактическа дисциплина само седмица преди първия мач срещу Титоград.

Старши треньорът Добромир Митов заложи на близки стартови 11, които се очаква да видим и на старта на кампанията в Лига Европа. Освен обичайните титуляри на терена бяха Стойчо Атанасов и Пламен Гълъбов, които впечатляват в защита по време на подготовката, а Митко Митков трябваше да подпомага Евандро и Тони Уот в атака.

В първите минути двата отбора играеха много внимателно, като заложиха на постепенни действия и сигурнст в защита. Първата опасност беше едва в 21', когато при добра атака отдясно в наказателното поле беше намерен Ороз, който обаче беше страхотно блокиран от Атанасов. "Червените" отговориха с опасен пробив по крилото, но пасът към Митов беше леко неточен и младокът не успя да засече от добра позиция. ри което Митков не успя да засече топката от чиста позиция.

Резултатът бе открит от ЦСКА в 34'. Бърза комбинация в предни позиции позволи на Рубен Пинто да изведе с едно докосване Евандро, който напредна в наказателното поле и технично прониза вратаря Станкович.

До края на първата част не се случи нищо кой знае колко вълнуващо на терена и така "червените" се прибраха на почивка с аванс. В началото на втората част последваха атаки и към двете врати, но чистите положения липсваха.

Така се стигна до 61-ата минута на срещата, когато нападател на австрийците получи дълъг пас в наказателното поле. Резервният вратар на ЦСКА-София Густаво Бусато излезе да скъси ъгъла, при което последва съприкосновение, като съдията реши, че стражът е нарушил правилата и посочи бялата точка. Зад топката застана босненският национал Смаил Превляк, но изпълнението му бе много лошо и прати кълбото високо над вратата.

До края на мача "червените" затвориха срещата по отличен начин, не позволиха почти никакви положения за Ред Бул и стигна до важна победа за самочувствието на тима преди мачовете в Лига Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички