Вкарвайте багерите или някой наистина ще умре!


Вкарвайте багерите или някой наистина ще умре!
Снимка: Иван Йочев

15605 1

Националният стадион "Васил Левски" не просто е остарял и амортизиран. Той е опасен! Това се видя за пореден път по време на днешното дерби Левски - ЦСКА. Истинско чудо е, че то не приключи със смъртен случай, както предупреди и Стойчо Младенов. И за всичко това вина носят всички отговорни за София и българския спорт.

Стадионът не предлага никакви условия за нормална охрана, за нормално провеждане на спортно събитие. Само в рамките на днешния мач станахме свидетели как Стойчо Младенов бе уцелен от снежна топка и едва не припадна на пистата. Къде са камерите, заловени ли са виновниците? В самия край на мача пък феновете на Левски влязоха на терена толкова безпрепятствено, все едно мачът се играеше на някоя ливада във "В" група.

Крайно ненормално е София да продължава да няма нито един адекватен стадион. Особено, когато градът се представлява от представител на партия ГЕРБ. Което да припомним означава Граждани за Европейско Развитие на България. Нещо европейско да видяхте днес? Стадион, на който да не те вали дъжд или сняг, на който да не умираш от студ, стадион на който да си защитен? Защото, ако някой казва, че заради ултрасите не може да заведе детето си на стадиона лъже, не може да го направи заради Фандъкова и компания. Която се скъса да лее асфалт, но така и не пожела да направи място за спорт в София, място на което хората да се забавляват. И тук не става дума за мафиотския проект в Овча Купел, а за стадион на нормално място с подходящ капацитет и добро управление. Терени има достатъчно. Но никой не иска да ги види. Както не иска да поддържа и останалите амортизирани стадиони в София.

Къде са и тези от национална спортна база? Домусчиев им плати ремонта на "Васил Левски" за да може Лудогорец да играе в България мачовете си от Шампионската лига. Днес пък чакаха пари от Батков за да пуснат отоплението на терена. И да може цяла България да изгледа нормално мача, който чака цяла година. Е, не доживяхме.

Иначе същите тези са много активни, когато трябва да поискат поредния наем от българските клубове. А какво предлагат срещу това? Със сигурност нищо нормално. Както за феновете, така и за журналистите, виповете. Единственото, което със сигурност предлагат е минимум пневмония.

Докарахме го дотам да се надяваме времето да е благосклонно преди голям мач в България. Е, имахме късмет за гостуванията на Реал (Мадрид) и Базел, но беше ясно, че това рано или късно ще свърши. И тогава ще стане ясно, че някой пак не си е свършил работата. А тя трябва да започне мигновено. С влизането на багерите и бутането на това безумно съоръжение.

ВИЖ ТУК ВЕЧНОТО ДЕРБИ В СНИМКИ:

ОПИЯНЕНИЕТО НА ЕДИН ОТБОР: ЦСКА ЛИКУВА СЛЕД 3:0 НАД ЛЕВСКИ

СТОЙЧО С ШЕСТИЦАТА - НОВА ПОДИГРАВКА С ЛЕВСКИ

ОТБОР И ФЕНОВЕ НА ЦСКА ЗАЕДНО В РАДОСТТА СЛЕД БОЯ ПО ЛЕВСКИ

СЕКТОР "Г" СЕ РАЗДАДЕ ВЪВ "ВЕЧНОТО ДЕРБИ" И ПОЛУЧИ 3:0

АГИТКАТА НА ЦСКА ДРАЗНИ ЛЕВСКАРИТЕ С ПЛАКАТИ

ГОРИ, ГОРИ СИНЬО ШАЛЧЕ...

НА ЛЕВСКАРИТЕ САМО ЕДНА ХОРЕОГРАФИЯ ИМ ОСТАНА...

ТРОЙНА РАДОСТ ЗА ЦСКА: СИЛВА, БУШ, ГАЛЧЕВ И ЛЕВСКИ ПАК Е НА КОЛЕНЕ

В ДЕСЕТКАТА! СНЕЖНА ТОПКА НОКАУТИРА СТОЙЧО

"СИНЬОТО" УНИЖЕНИЕ СТАНА ТРАДИЦИЯ ВЪВ "ВЕЧНОТО ДЕРБИ"

СИЛВА И БУШ ЗАЯВИХА ШЕСТИ ПОРЕДЕН "СИН" СРАМ В ДЕРБИТО

ВСИЧКИ ГАЛЕРИИ НА SPORTLINE.BG ВИЖ ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички